Erhan Kılıç: Çok olumlu tepkiler alıyorum

Erhan Kılıç: Çok olumlu tepkiler alıyorum

31 Mart öncesi CHP Buca’da yaşanan gelişmeler tüm gözlerin bu ilçeye çevrilmesine neden oldu.

Adaylığı açıklanan Suat Nezir’in İlçe Seçim Kurulu’na listelerin teslim edilmesine dakikalar kala isminin değiştirilerek yerine Erhan Kılıç’ın adının yazılmasının yankıları hala sürüyor. Suat Nezir ve taraftarlarının tepkileri nedeniyle tansiyonun hala yüksek olduğu ilçede herkesin merak ettiği isim ilk kez konuştu. CHP’nin gerçek bir emekçisi olan Avukat Erhan Kılıç iki konunun altını çizdi. Birincisi Suat Nezir’in isminin değişmesiyle ilgili yaşanan süreçle ilgili olarak kesinlikle bir ilgisinin olmadığıydı, diğer konu ise 23 yıllık bir partili olarak kendisine verilen görev ne olursa olsun bu görevi reddetme diye bir şeyin söz konusu olamayacağıydı.
işte CHP Buca adayı Erhan Kılıç’ın yaşanan süreçle ilgili açıklamaları…


BİR GÖREV TEBLİĞ EDİLDİ
Benim bu süreçte menfi, olumsuz hiç bir dahlim yok. Ben Suat Nezir’i çok severim. Aday olduğu zaman da çok sevindim. Onunla beraber sonuna kadar çalışmayı düşünüyordum, kısmen karınca kararınca çalıştım da, ama benin dahlim dışında gelişen bir olay bu. Parti aklı denilen bir kavram var. Bu bir görev tebliğiydi bana. Benim 23 yıllık Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğim ve daha da eskiye dayalı CHP’liliğim, görev tebliğinin reddi diye bir durumu kabullenmiyor. Bir görev tebliğ edildi, o görevi en iyi şekilde layıkıyla yerine getirmeye çalışacağım.

PARTİME ZARAR VERECEK BİR TABLO OLUŞMAMALI
Bu parti baraj altı kaldığı dönemde bu partide yöneticilik yaptım. Atatürkçü Düşünce derneği’nde yöneticilik yaptım. Barolarda çalıştım. Adalet mücadelesi verdim. Meclis üyesi olduğumda en büyük onur olacak görevler aldım. Denetleme Komisyon Başkanlığı, Encümen Başkanlığı, Hukuk Komisyon Başkanlığı, İmar Komisyon Başkanlığı, Grup Başkavekilliği gibi görevlerde bulundum. Hiçbir zaman ön plana çıkma gibi bir derdim olmadı. O karakterde birisi de değilim. Ben görev adamıyım.
AYNI YAŞTAYIZ AMA BEN ONA ABİ DİYORUM
İkimiz de 1977 doğumluyuz ama ben Suat’a Suat abi diyorum. Suat abiyi de çok seviyorum. Onların ruh halini de iyi anlıyorum. Ama ben kesinlikle bu süreçte olayın içinde olmadım. O bir açıklama yapsıni ardından ben bire açıklama yapayım türünden bir olayın içinde olmam. Bu partiye, partime büyük zarar verir. Bana düşen çalışmak, çalışmak, çalışmaktır.
ÇOK OLUMLU TEPKİLER ALIYORUM
Adaylığımla ilgili çok kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen o kadar çok olumlu tepki alıyorum ki, bu kadarını ben de beklemiyordum. Üstelik sadece CHP içinden değil her partiden çok olumlu tepkiler alıyorum. 31 Mart akşamı Buca’da Altıoklu bayrağımızı hep birlikte dalgalandıracağımız konusunda en ufak bir şüphem yok.

egekulis