Erken seçim öncesi... YKS mesaiyi uzattı

Erken seçim öncesi... YKS mesaiyi uzattı

Cumhurbaşkanlığı için aday gösterilecek isimler için 4-9 Mayıs 2018 tarihlerinde seçim müdürlüklerinin saat 20.00’a kadar mesai yapması kararlaştırıldı.

Vatan Partisi'nin mesai saatinin 21.00'a kadar uzaması başvurusunu değerlendiren YSK, 4-9 Mayıs arasında 17.00 olan mesai bitim saatlerinin 20.00'a çekilmesine karar verdi. Cumhurbaşkanı adayı için teklif vermek isteyen vatandaşların seçim müdürlükleri önünde sıra olması halinde, saat 20.00'ı geçse dahi işlemleri tamamlanacak.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven imzasıyla yapılan açıklamada “24 Haziran 2018 Pazar günü birlikte yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi ile 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde kurulumuzun 26 Nisan 2018 tarihli, 2018/289 sayılı kararıyla kabul edilen Seçim Takvimi uyarınca seçmenler tarafından aday gösterilecek cumhurbaşkanı adaylarından adaylığı kabul edilenler için 4-9 Mayıs tarihlerinde seçmenler tarafından saat 20.00'a kadar teklifte bulunulacağından seçim müdürlüklerinin de söz konusu tarihlerde saat 20.00'a kadar açık bulundurulması, saat 20.00'den sonra sırada bekleyen seçmenin ulunması halinde sırada bekleyen seçmenlerin de teklifte bulundurulmasına devam edilmesi hususunda bilgi ve gereği önemle rica olunur” denildi.

Adaylık başvurusu YSK tarafından kabul edilenler için seçmenler, 4 Mayıs’ta imza vermeye başlayacak, bu süre 9 Mayıs günü saat 20.00’de sona erecek. Cumhurbaşkanı geçici aday listeleri 10 Mayıs’ta Resmi Gazete’de yayımlanacak.

VATAN PARTİSİ BAŞVURMUŞTU
Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan, YSK'ya başvuruda bulunarak “Cumhurbaşkanlığı adaylarının vatandaşlar tarafından tercihi 4 Mayıs tarihinde başlayacak, takip eden 6 günlük süreyle saat 17.00'da sona erecektir. Oysa aday sayısının birden çok olması ihtimali ile seçim kurullarının fiziki şartları ve personel sayısının sınırlılığı gibi nedenlerle yüzbinlerce vatandaşın tercihte bulunması mümkün olmayacaktır. Bu nedenlerle saat 17.00'den sonra da vatandaşların tercihine olanak sağlanmasını, en geç saat 21.00'e kadar sürenin uzatılmasını dileriz” demişti.