Eroğlu mahkeme kararıyla CHP'ye geri döndü; mücadelem sürecek

Eroğlu mahkeme kararıyla CHP'ye geri döndü; mücadelem sürecek

Sahibi olduğu Halkın Habercisi isimli internet sitesinde CHP'nin örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve Çankaya Belediye Başkanı Alper  Taşdelen ile  ilgili yapılan yayınlar gerekçe gösterilerek partiden ihraç edilen İlyas Güven Eroğlu mahkeme kararıyla CHP'ye geri döndü.

Sahibi olduğu Halkın Habercisi isimli internet sitesinde CHP'nin örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve Çankaya Belediye Başkanı Alper  Taşdelen ile  ilgili yapılan yayınlar gerekçe gösterilerek partiden ihraç edilen Eroğlu, "Kimseye kırgın değilim, parti içi mücadelem sürecek" dedi CHP, Ankara İl Başkanlığı’nın tedbirli olarak Disiplin Kurulu’na sevk edilmesinin ardından CHP Yüksek Disiplin Kurulu’nun kararıyla CHP tüzüğünün 70/A maddesi gereği üyelikten kesin çıkarma cezasıyla çıkartılmıştı. Karardan sonra Ankara 8. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 16.05.2017 tarih  2016/409 Esas sayılı dosya ile Eroğlu YDK’nın verdiği CHP üyeliğinden kesin çıkarma cezasının hukuksuz olduğu gerekçesiyle partisine dönmesinin yolunu açtı.

Karardan sonra bir açıklama yapan Eroğlu, CHP içinde sürdürdüğü 30 yıllık mensubiyet mücadelesini ve CHP'nin iktidarı için  çalışmalarına devam edeceğini söyleyerek şöyle konuştu:

"Parti içi demokrasinin ve hukukun üstünlüğünün yanı sıra  CHP’de kümelenmiş sadece amaçları parti içi iktidar olan kadrolarla mücadelesini kanının son damlasına kadar sürdüreceğim. Ancak Ankara İl Disiplin Kurulu’nda ve Yüksek Disiplin Kurulu’nda görev alan değerli yöneticiler,  karar verirken hukuk herkese ve size de lazım olacağını unutmayın.” (Halkın Habercisi)