Akşener'den Zarrab yorumu

Akşener'den Zarrab yorumu

İyi Parti Genel Başkanı Akşener, Türkiye’nin Zarrab için ABD’ye nota vermesi konusuna değinerek, “Önemli olan Türkiye’nin kumar masasına konulmaması” dedi. Akşener, "Cumhurbaşkanı kim olursa olsun, biz Sayın Erdoğan'ı dışarıya dövdürmeyiz" ifadesini de kullandı.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye'nin Reza Zarrab için ABD'ye nota vermesi konusuna değinerek, "Önemli olan Türkiye'nin kumar masasına konulmaması" açıklamasında bulundu. FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın konuğu olan Akşener’in ABD’de tutuklu bulunan Reza Zarrab ile ilgili sözleri şöyle:

"26 yaşında bir gençle bu işi sürdürüyorsunuz, büyük ciddiyetsizlik söz konusu. Bunun ortağı İran’da idamla yargılanıyor. Siz bu çocuğu bebeğiniz gibi allayıp pulluyorsunuz. Nasıl bir Reza Zarrap’tır? Nasıl bir devlettir ki, FETÖ’ye yardım ettiği iddia edilen bir hakkında hiçbir şey yapmaz? Burada temel bir ciddiyetsizlik var.

‘ANLAŞILIYOR Kİ İTİRAFÇI OLMUŞ’

Anlaşılıyor ki bu itirafçı olmuş. Anlaşılıyor ki ABD’nin Türkiye için talep ettiği bazı şeyler var. MİT tırlarındaki ciddiyetsizlikle buradaki ciddiyetsizlik aynı. Dün bu iş anlaşıldığından itibaren bir anda Sayın Erdoğan ve AKP’nin bekası ile Türkiye’nin bekası bir konuşuldu mu? Ben korkuyorum ki bunların onurunu zedeleyecek bir şeyler olur mu? Cumhurbaşkanı kim olursa olsun. Biz Sayın Erdoğan’ı da dışarıya dövdürmeyiz. Ama önemli olan Türkiye’nin burada kumar masasına konulmaması”

"PARLAMENTER SİSTEME GERİ DÖNECEĞİZ"

‘2019 seçimi veya erkene alınsa da siz başkanlığa ne diyeceksiniz?’ şeklindeki soruya Akşener, "Ben, parlamenter demokrasiden yanayım. Referandum zamanı da ‘hayır’a çalıştık. Olası bir seçimde başkan olarak kazansam dahi en kısa sürede parlamenter sisteme geri dönüş için çalışmalarımızı başlatacağız."

‘HER 29 EKİM’DE HASTALANANLARIN…’

"Bir kere İYİ Parti birçok şeye iyi geldi. Daha önce geldiğimde seçim ağzı yumuşayacak demiştim. Nitekim öyle de oldu. Sayın Erdoğan, Atatürkçüler de dahil birçok kesime sıcak mesajlar gönderiyor.

Her 29 Ekim’de hastalananların hasta olmadıklarını hepimiz gördük. Bir BOP projesi var biliyorsunuz, Sayın Erdoğan Avrupa ile bu işe ortak oldu. Sonra bir baktık İhvan örgütü bu işin ortasına oturdu. Atatürk kurucu iradenin sahibi. Dolayasıyla onunla mücadele etmenin zararlı olduğuna sonunda kanaat ettiler. Sayın Erdoğan bunun nabzını tutan birisi. Ben Atatürkçüyüm diyen seçmen sayısı yüzde 30’u geçiyor. Bunun arkasında 16 yıldır iktidarda bulunanlar Cumhuriyetin değerleri ile kavga ettiler. Atatürk’le yapılan bu kavga öyle bir hala geldi ki annesine iftiralar atıldı, belden aşağı hakaretler edildi.

Atatürk, bu cumhuriyeti kurmamış olmasaydı şimdi okumuş biri değil evinde oturan biri olacaktı. Bugün karşınızda İYİ Parti’nin Genel Başkanı olarak sizin karşınıza çıkamazdı. Benim babamın amcası Atatürk’ün arkadaşı. Şimdi, işin özü şu Türkiye’de yaşayan her insanın vicdanını harekete geçildi. Cumhuriyet ve Atatürk’e sövüldükçe herkesin memnun kalacağını düşünenler durumun böyle olmadığını gördü ve ben bunun böyle devam edeceğini düşünüyorum.

Atatürk düşmanı birini okula adının verilmesi bir skandaldı mesela. Memur Sen Başkanı da bir başka şey yazdı. Bakın söylemeye çalıştığım şey şu. Bir seçme kitlesi var Atatürk’le problemi olan alan var Türkiye’de ama buna karşılık kendine Atatürkçüyüm diyen kişileri memnun edecek adımlar atılıyor. Ama bu insanlar bilinçli önünü gören insanlar bu durumun farkına varacaklardır.”