Eski danışman Akif Beki'den Erdoğan'a: Kendi kendisini ele verdi...

Eski danışman Akif Beki'den Erdoğan'a: Kendi kendisini ele verdi...

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eski danışmanı Karar gazetesi yazarı Akif Beki, İBB personelinin İstanbul'un seçilmiş başkanı Ekrem İmamoğlu karşıtı mitingini yazdı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde danışmanlığını da yapan Karar yazarı Akif Beki, "Değişime direnen siyasi tandanslı belediye oligarşisiyle mücadele rolünün CHP'ye geçtiğini" söyledi. "Kimlerin başarısı bu" tepkisini gösteren Beki, "Bir daha düşünün şimdi" ifadesini kullandı. 

Beki, İBB personelinin yaptığı açıklamaya da değindi yazısında, "İtfaiyecisinden gassalına, zabıtasından din görevlisine, mezarlıklar müdürlüğü dahil her daireyi temsilen toplanan sembolik bir kalabalık, resmi iş kıyafetleriyle kameraların karşısına geçmiş. Ve AK Parti adayının, mevcut 25 yıllık belediye yönetimiyle ilgili suçlamalarına cevap yetiştiriyormuş gibi düşünün. Görülmüş şey mi?" diye sordu.

Beki yazısının devamında şunları kaydetti: 

Üstelik tam seçim zamanı, CHP adayı lehine AK Parti adayının karşısına muhatap diye böyle dikilselerdi ne buyururdunuz?

Yani itfaiyecisinden gassalına, zabıtasından din görevlisine, mezarlıklar müdürlüğü dahil her daireyi temsilen toplanan sembolik bir kalabalık, resmi iş kıyafetleriyle kameraların karşısına geçmiş. Ve AK Parti adayının, mevcut 25 yıllık belediye yönetimiyle ilgili suçlamalarına cevap yetiştiriyormuş gibi düşünün. Görülmüş şey mi?

Seçim zamanı muhalefetin iktidarı, adaleti kendine bağlamak ve yargıyı siyasallaştırmakla suçlamasına hakimlerle savcıların mitingle karşılık vermesinden farkı nedir?

Mahkeme katipleriyle  mübaşirler ve müstahdemleri de üniformalarıyla yanlarına alıp adliye önünde protesto mitingi düzenliyorlar gibi canlandırın kafanızda...

Yargının ne karar tarafsız ve bağımsız olduğunu mu ispatlardı bu fotoğraf? Yoksa partizan kadrolaşma iddialarını mı haklı çıkarır... Gülünçlük derecesinde militanlaşma boyutlarına dahi vardığını mı gözler önüne serer... Siyasete antidemokratik bir müdahale maskaralığı olarak mı görülür... Yargı çizmeyi aşıp seçimleri etkileme peşinde, hakim cübbesi siyasete alet ediliyor mu dedirtirdi?

Benden duymuş olmayın fakat böyle cinlikleri AK Parti karşıtı memurlar yapardı eskiden. Seçim meydanlarındaki çekişme ve tartışmalara karışmaya kalkar, siyasi karar verici yerine geçer, CHP lehine muhataplığa soyunup türlü rezaletler çıkarırlardı.

Bürokratik oligarşiyi, sömürü çarķlarını, vesayet suçlamalarını, devlete çökmüş menfaat çeteleşmelerini yalanlayalım derken hepsini nasıl doğruladıklarını bile anlamazlardı.

AK Parti de 'kendi kendisini ele veren' bu aymazlıklara hem güler hem tadını çıkara çıkara ekmeğini yerdi.

Ne oldu da tersine döndü;  değişime direnen siyasi tandanslı belediye oligarşisiyle mücadele rolü CHP'ye nasıl geçti, kimlerin başarısı bu, bir daha düşünün şimdi.