Faik Öztrak: İktidarın derdi başka...

Faik Öztrak: İktidarın derdi başka...

CHP Sözcüsü Faik Öztrak açıklama yaptı. Öztrak, "Resmi işsiz sayısı 5 milyona yaklaştı. Gençler arasındaki tablo korkunç. Türkiye yangın yeri. İktidarın aklı İstanbul'da" dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Maltepe'de sandıkların yeniden sayılması üzerine açıklama yaptı. 

İşte Öztrak'ın açıklamaları:

"Bu bize sandıkların yerinden sayımı bitirilmesin diye çok özle bir çaba gösterildiğini ortaya koyuyor. Sandıktan Ekrem İmamoğlu çıkınca haksız hukuksuz bir şekilde oyların yeniden sayılmasını istediler, yetmedi. Biz bu itirazları hatırlayacaksınız, buradan haksız olduğunu söyledik. Onlar da CHP neden sayılmasını istemiyor?' dediler. Ama YSK'nın bazı yerlerde sayımın başlatılmış olduğunu gerekçe göstererek müsemma göstermesi ve geçmiş kararları ile kanunun açık hükümlerini görmezden gelerek bunlara yol vermesi bugün geldiğimiz noktada ciddi problemdir.

"Oyların hızla sayılmasının engellenmesi için akıl almaz yöntemler başvuruluyor. Sayım yerinde kavgaya kadar bu durumu götürüyorlar. 1 Nisan sabahı oylar yeniden sayılsın diye ortalığı birbirine katanlar ne oldu da bu oyların sayımını engelliyorlar? Bunlar derdi, oyların sayılmasının olmadığı çok net görünüyor. Maltepe'de sayım gecikmeye başlamıştı. Başvurumuzla YSK sayım terminallerini, 2'den 12'ye çıkarmıştı. Bu terminallerde devletin hakiminin gözetiminde yapılıyordu. AKP ve MHP'nin derdi oyları saydırmak değil, süreci uzatmak. Dolayısıyla onların seçim sürecindeki temsilcileri oyların sayımını aksatmak için dün akşam yine iş başındaydılar. Terminaldeki sayımın durdurulmasını, yapılmış sayımların yeniden sayılmasını talep ettiler. Burada açık derdin üzüm yemek olmadığı, derdin bağcıyı dövmek olduğu açık seçik ortadadır. Maltepe ilçe seçim kurullarının altıkları kararla AKP ve MHP'nin yetkililerinin bu talebini reddetti. Bu sefer YSK'ya başvurdular. Bu nedenle ilave terminallerde yapılan sayımların iptal edilmesine karar verildi. Bunların derdi başka. 

"12 olan terminallerin 2'ye düşürülmesine kara verdi ilçe seçim kurulu. Bu tamamen YSK'nın kararını tanımamaktır.

'MEMURLAR, İKTİDAR PARTİYLE HAREKET EDİYOR'

"Hani hep söylüyorlardı ya, oy sandıklarında böyle yolsuzluk yapıldı, sandık kurulları da böyle oluşuyor işte. Memurlar iktidar partileriyle birlikte hareket ediyorlar. 

'YSK TALEBİMİZİ BUGÜN GÖRÜŞECEK'

Şu anda Maltepe'de yeniden sayılması istenen sandık sayısı 400 civarındadır. 'Bu sandıkları bir daha saydıracağım' demek işi yokuşa sürdürmektir. Bu AKP ve MHP'nin derdinin oyları saydırmak olmadığını açık şekilde ortaya koymaktadır. Sayımın başladığından sonra durdurulamayacağı kararını veren YSK'dır. Şimdi de biz itirazımızı yaptık. Kurul bugün bizim kararımızı gösterecek.

"İktidarın derdi bu güne kadar rantı üzerinden siyaset yapmaya alıştığı İstanbul'u elinden bırakmamak"

İktidarın derdi bu güne kadar rantı üzerinden siyaset yapmaya alıştığı İstanbul'u elinden bırakmamak. İstanbul seçimlerini bahane gösterip ekonomik krizi unutturmak, iktidarın derdi evletin çalışanlarına ürettirdiği sahte delillerle sandıkta kaybettiği seçimi masa başında çalmak.

'ŞIMARIKLIĞA TAVİZ VERİLMEMELİ'

Oy namustur, dokundurtmayız. Kazandığımız seçimi de çaldırtmayız. YSK da iktidarın şımarıklığına daha fazla taviz vermemeli."