Fatih Portakal'a bir destek de Muharrem İnce'den

Fatih Portakal'a bir destek de Muharrem İnce'den

AKP'li cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, gazeteci Fatih Portakal'ı hedef göstermesinin yankıları devam ediyor.

AKP'li cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, gazeteci Fatih Portakal'ı hedef göstermesinin yankıları devam ediyor.

Fatih Portakal'a bir destek mesajı da CHP'nin 24 Haziran'daki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'den geldi.

Muharrem İnce, kişisel sosyal medya adresinden yaptığı paylaşımlarla Fatih Portakal'a destek verdi.

İnce: "AKP Genel Başkanı’nın Fatih Portakal’ı tehdit etmesi, hedef göstermesi Türkiye’deki yeni rejiminin niteliğini gösteren son örneklerden biridir. Anayasasında “herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir” hükmü varken bu Anayasal Hakkı hatırlatan Fatih Portakal’a AKP Genel Başkanı’nın söylediği sözler sadece Fatih Portakal’a yönelik söylenmiş sözler değildir.

Bu tehdit ve hedef gösterme Anayasal düzenimize, Anayasal Haklarımıza, toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkına, haber alma ve yayma hakkına, özgür basına, kendileri gibi düşünmeyen ve kendilerine biat etmeyen herkese yöneliktir.

Kötü yönetim kötü yöntemlerle Türkiye’ye verdiği zararlara gazeteci tehdit ederek, hedef göstererek devam etmekte ve kötü yönetim kaynaklı yaşadığımız onca sorunu gündemden düşürmeye çalışmaktadır." ifadelerini kullandı.

FATİH PORTAKAL NE DEMİŞTİ?

FOX TV spikeri Fatih Portakal da canlı yayında Fransa'daki Sarı Yelekliler eylemini hatırlatarak "Hadi bakalım barışçıl bir eylemle zamları, doğalgaz zamlarını protesto edelim. Hadi bakalım, yapalım. Yapabilecek miyiz? Kaç kişi çıkacak korkudan endişeden sokağa? Kaç kişi çıkar sokağa Allah aşkına söyler misiniz? Bireysel ve toplumsal muhalefeti baskı altına almaya ve yıldırmaya çalışıyorlar. En doğal hak ama uygulanamıyor. Fransa olmuş, Türkiye olmuş çok da fark etmiyor açıkçası" demişti.