Fehmi Koru'dan seçim yazısı: Ya herro, ya merro

Fehmi Koru'dan seçim yazısı: Ya herro, ya merro

Usta gazeteci Fehmi Koru 31 mart yerel seçimlerine iki gün kala çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

Seçimlere 2 gün kaldı. Siyasi partilerde büyük bir heyecan var. Anket şirketleri özellikle Ankara için kafa karıştıracak sonuçlar verirken diğer bazı illerden de sürprizlerin olabileceği konuşuluyor.

Seçimlerde hal böyleyken gazeteci Fehmi Koru’dan ilginç bir yazı geldi.

Koru, yerel seçimleri ülke güvenliğiyle bağdaştırmanın yanlış olduğunu ve yerel seçim kaybetmenin ülkede iktidar değişikliğine yol açmasının düşünülmediğini söyledi.

Koru, yerel seçimde özellikle bakanlık yapmış isimlerin aday yapılarak bu seçimin çok önemli olduğu mesajı verildiğini belirterek iktidar cephesinin, 31 Mart günü gidilecek seçimi kendileri için “Ya herro, ya merro” kıvamına getirmeyi tercih ettiğini söyledi. Koru: ''Hatta daha da ileriye giderek, kaybı durumunda ülkenin güvenliğinin tehlikeye düşebileceği eksenli bir ‘beka’ tartışması başlattı’’ dedi.

Koru şu ifadeleri kullandı: ''Güle oynaya gitmeyi umduğumuz sandığa korka korka gidebileceğiz. Attığımız oylar toplamda iktidar cephesinin arzuladığından daha aşağıda kalır ve hele önem verilen büyük kentlerin belediye başkanlıkları muhalif adaylar tarafından kazanılırsa, bu sonucu doğuranlar olarak ‘teröristlere yardımcı olmak’ suçlamasına muhatap hale gelmek de mümkün''