Ferhat Tunç: 25 Haziran'da 'Aydın'lığa çıkacağız

Ferhat Tunç: 25 Haziran'da 'Aydın'lığa çıkacağız

HDP Genel Merkezi tarafından Aydın'dan Milletvekili adayı gösterilen sanatçı Ferhat Tunç, 'Aydın bir emekçi kenti. Aynı zamanda, yoğun göç almış ve birlikte yaşamı deneyimlemiş bir kent. HDP için artık hiçbir yerde seçime girmek sembolik değil' dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP)'den aday gösterilen özgün müziğin güçlü ismi Ferhat Tunç, Aydın'dan aday gösterilmesine ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. Tunç, 'Özgürlüğüne düşkün Aydın halkının, AKP-MHP ve sağ ittifaklara karşı geleceğine sahip çıkması ve HDP'de buluşması için elimizden geleni yapacağız' diye konuştu.  

İşte Ferhat Tunç'un açıklamaları:

Halkların Demokratik Partisi, yüzlerce kez ziyaret ettiğim, belli aralıklarla da yaşadığım kent olan Aydın'dan aday olmama karar verdi. 
Aydın bir emekçi kenti. Aynı zamanda, yoğun göç almış ve birlikte yaşamı deneyimlemiş bir kent. HDP için artık hiçbir yerde seçime girmek sembolik değil.

Aydın'da kazanmayı sadece temenni ve umut olarak değil, dönemin şartları ve yaratacağımız coşkunun, kuracağımız temasın, anlatacağımızın hakikatin sonucu olarak, güçlü bir inanç temelinde ele alıyoruz.
Özgürlüğüne düşkün Aydın halkının, AKP-MHP ve sağ ittifaklara karşı geleceğine sahip çıkması ve HDP'de buluşması için elimizden geleni yapacağız.
Tanıştıklarımızla hasret gidererek, tanışmadıklarımızla da ilk buluşmanın heyecanıyla sarılacağız. 

Aydın halkımızla bir an önce buluşmanın büyük heyecanını yaşıyorum. İstekli, ortak, kutuplaştırmayan bir çalışma temposuyla, mutlaka kazanacağız.