FETÖ operasyonu: 22'si kadın 26 kişi gözaltında

FETÖ operasyonu: 22'si kadın 26 kişi gözaltında

Ankara'da, FETÖ'nün kadın yapılanması içinde yer aldığı ve örgütün kasası olduğu iddiası ile gözaltına alınan Yasemin Ö. ile birlikte 37 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Yasemin Ö. ve eşi Nihat Ö.'nün de aralarında bulunduğu 26 şüpheli gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, FETÖ'nün  yeniden yapılanmasını önlemek amacıyla yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında başka il başsavcılığınca yakalama kararı bulunan ve örgütün kadın yapılanması içinde aktif  olduğu iddiası ile  Yasemin Ö. gözaltına alındı. Yasemin Ö'nün, 'FETÖ örgütü üyeliği'nden hakkında soruşturma ya da dava bulunan kişilerin eşleri olan kadınlarla  büfe ve kontörlü telefonlar ile ardışık şekilde arayarak irtibat sağladığı tespit edildi. Yasemin Ö. ve irtibatta olduğu toplam 37 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Yapılan operasyonda Yasemin Ö., eşi Nahit Ö., en çok irtibat halinde olduğu Hatice G. ve eşi Adem G.'nin de aralarında bulunduğu 22'si kadın 26 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Yasemin Ö.'nün kaldığı evde bulunan döviz ve TL cinsinden yüksek miktarda paraya el konulurken, diğer şüphelileri yakalama çalışmaları sürdürülüyor.