Fikri Sağlar: Böylesine büyük paranın kaybolması Cumhur İttifakı'nın sonu olacak

Fikri Sağlar: Böylesine büyük paranın kaybolması Cumhur İttifakı'nın sonu olacak

BirGün yazarı Fikri Sağlar, AKP ve MHP'nin İstanbul'daki seçim sürecinin neden uzatıldığına dair değerlendirmelerde bulunarak, "AKP’nin varlık nedeni olan böylesine büyük paranın kaybolması AKP/MHP iktidarının sonu olacaktır" dedi.

BirGün yazarı Fikri Sağlar bugünkü köşe yazısında, 16 gündür türlü bahanelerle yeniden sayımı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde AKP/MHP'nin İstanbul’da seçimi neden kaybetmek istemediğine dair değerlendirmelerde bulundu. Sağlar, "AKP/MHP İstanbul’u kaybettiğini kabul etmek istemiyor. Niye? İstanbul, kayıtlı 800 milyar dolarlık GSMH’nin ¼ oluşturuyor. İstanbul’daki kayıt dışı paranın ise bir o kadar olduğu biliniyor. AKP’nin varlık nedeni olan böylesine büyük paranın kaybolması AKP/MHP iktidarının sonu olacaktır" diye yazdı. 

İşte Sağlar'ın kaleme aldığı yazının ilgili kısmı:

"İktidarda olduğu yıllar boyunca AKP Genel Başkanı ne zaman bir spor müsabakasına gittiyse hep tepkiyle karşılaştı. 
Uluslararası karşılaşmalarda bile kabul edilmeyen böyle gösteriler yaşadı.
Bu nedenle iktidar, spor karşılaşmalarında passolig adı altında seyircinin kimliğinden oturduğu koltuğa kadar fişlendiği bir uygulamaya geçmişti. 
Demokratik haklarına ve ülke sorunlarına bir sporsever olmaktan öte bir yurttaş olarak sahip çıkan seyirciyi baskı altına alarak tehdit etmek, demokrasinin yok edilmeye çalışıldığını gösteriyor.
16 gündür İstanbul Büyükşehir seçiminin sonucu türlü oyunlar oynanarak ilan edilmiyor. Bir türlü sandık sayımı bitirilmiyor. AKP/MHP İstanbul’u kaybettiğini kabul etmek istemiyor. Niye?
İstanbul, kayıtlı 800 milyar dolarlık GSMH’nin ¼ oluşturuyor. İstanbul’daki Kayıt dışı paranın ise bir o kadar olduğu biliniyor. AKP’nin varlık nedeni olan böylesine büyük paranın kaybolması AKP/MHP iktidarının sonu olacaktır. Bu nedenle gözlerimizin önünde her gün ahlaksızca sandık oyunları oynanıyor.
AKP sözcüleri bu seçimi iptal ettireceklerini ve yeniden İstanbul seçimini yaptıracaklarını her vesileyle açıklıyorlar.

Ancak HANGİ HAK, HUKUK VE BELGEYLE?!! Sorusuna cevap veremiyorlar!
Yeter artık!.

Eğer YSK böyle usulsüzlük, haksızlık ve hukuksuzluğa fırsat verirse, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti olduğunu artık dünyaya kabul ettiremeyiz!"