Filistin'deki yaralılar için Mısır'dan izin çıkmadı

Filistin'deki yaralılar için Mısır'dan izin çıkmadı

Türkiye Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, 'Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) diğer tüm adaylardan daha önce girmeyi hak ettiğini' söyledi. Akdağ, Afrin'i Esad yönetimine geri vermenin hiçbir şekilde söz konusu olmayacağını' açıkladı. Akdağ daha sonra KKTC Başkanı Tufan Erhürman’ı ziyaretinden sonra yaptığı açıklamada, Filistin'deki yaralıların Türkiye'ye getirilmesi için İsrail ya da Mısır'a uçak indirilmesi gerektiğini belirterek, her iki ülkenin de şu ana kada

'AB GENİŞLEME KONUSUNDA TAMAMIYLA ADALETSİZ DAVRANIYOR'

DW Türkçe'nin aktardığı habere göre, Die Welt gazetesinde yayınlanan röportajında Akdağ, "AB'nin genişleme konusunda tamamıyla adaletsiz davrandığını" söyledi. Akdağ, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılının kutlanacağı "2023 yılına kadar AB'ye girmek Türkiye'nin net hedefidir" dedi.
Akdağ, Türkiye'de son dönemde çok sayıda gazeteci, eğitimci ve memurun tutuklanmış olması ve basın özgürlüğüne getirilen kısıtlamalarla ilgili soruya verdiği yanıtta, Türkiye'nin bir 'darbe girişimi atlattığını' ve 'olağanüstü hal kanunlarının bu nedenle geçici olarak var olduğunu' söyledi.

"Avrupalılar bizi hayal kırıklığına uğrattı" diyen Akdağ, "birçok darbecinin Almanya da dahil olmak üzere Avrupa ülkelerinde bulunduğunu" ve "bunun kabul edilemez olduğunu" ifade etti.

'TEK AMACIMIZ TÜRKİYE'NİN GÜVENLİĞİNİ KORUMAK'

Akdağ, Türkiye'nin Afrin'e düzenlediği harekatla ilgili soruya verdiği yanıtta ise "Afrin'i Esad yönetimine geri vermenin hiçbir şekilde söz konusu olmayacağını" söyledi.
Türkiye'nin bölgeye 'uzun vadede yerleşmek istemediğini' belirten Başbakan Yardımcısı, "Tek amaçlarının YPG gibi terörist Kürt grupları karşısında Türkiye'nin güvenliğini korumak ve bölgeyi en kısa sürede Suriye halkına geri vermek" olduğunu belirtti.

Türkiye'nin Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte yürüttüğü 'Zeytin Dalı Harekatı', 20 Ocak tarihinde başlamıştı. TSK ve ÖSO, mart ayında Afrin'de kontrolü sağlamıştı.

İZİN ÇIKMADI

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Filistin'deki yaralıların Türkiye'ye getirilmesi için İsrail ya da Mısır'a uçak indirilmesi gerektiğini belirterek, her iki ülkenin de şu ana kadar buna izin vermediğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Filistin’deki yaralıları almak için İsrail ve Mısıra uçak indirmek istediklerini ancak şu ana kadar iki ülkenin de bu inişlere izin vermediğini açıkladı. Akdağ, yaralıların alınması konusunu Dünya Sağlık Örgütü Başkanı ve Avrupa Bölge Başkanı’yla görüştüklerini söyledi.

Gazze’nin normal zamanda bile hastalarına bakabilecek imkanlardan yoksun kalabilen bir yer olduğunu söyleyen Akdağ, Filistin’de olanların, İsrail’in canice tutumunun kendilerini üzdüğünü belirtti. Türkiye’nin bu konuda sessiz kalmayacağını ifade eden Akdağ, "Mazlum kardeşlerimizin yanında durmak boynumuzun borcudur" diye konuştu.

KKTC Başkanı Tufan Erhürman’ı ziyaretinde açıklamalar yapan Akdağ, Filistin’de olanların kendilerine ders verdiğini ifade etti ve "Güçlü olmak güçlü durmaktan başka çare yok" dedi. "Türkiye Cumhuriyeti’nin garantörlüğü ve Ada’da bulundurduğu silahlı gücün önemi bu hadiselerle bir kez daha görüldü" diye konuşan Akdağ, Kıbrıs’ta yaşayan Türk halkının güvenliğini sağlamanın boyunlarının borcu olduğunu kaydetti.

KKTC Başbakanı Tufan Erhürman da ABD’nin ve İsrail’in Filistin’de yaptıklarının insan hakları açısından kabul edilebilir olmadığını söyledi. Erhürman, "Özellikle sizin insani yardım için yaptığınız girişimlerin bile bloke ediliyor olması bölge barışı için çok düşündürücü" dedi.