FLAŞ! MHP'li başkandan Gezici Araştırma'ya 290 bin liralık rüşvet!

FLAŞ! MHP'li başkandan Gezici Araştırma'ya 290 bin liralık rüşvet!

Gezici Araştırma Şirketi’nin MHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Hüseyin Sözlü’ye 290 bin lira karşılığı anket yaptığı ortaya çıktı.

Murat Gezici'nin sahibi olduğu Gezici Araştırma Şirketi’nin Cumhur İttifakı'nın MHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Hüseyin Sözlü’ye 290 bin lira karşılığı anket yaptığı ortaya çıktı.

Gerçek Gündem'de yer alan habere göre, Kamu İhale Kurumu'nun (KİK) resmi internet sitesinde yayınlanan sonuç tutanağına 2019/74191 sayı ile bakıldığında ise olayın doğruluğu tescillenmiş oluyor.

-Kamu İhale Kurumu'nun internet sitesinde yer alan sonuçlanan ilanın bilgileri-

-Kamu İhale Kurumu'nun internet sitesinde yer alan sonuçlanan ilanın bilgileri-

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala anket firmalarının sonuçları manipüle ettiğine dair iddialar hat safhaya ulaşırken AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da anketlerin manipüle edildiği şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

Adana’da mevcut Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü’yü farklı kazanacak şeklinde gösteren Gezici Araştırma Şirketi'nin, MHP'li Adana Büyükşehir Belediyesi ile iş yaptığı ve belediyeden son olarak 290.000 liralık iş aldığı anlaşıldı.

İŞTE MHP'Lİ HÜSEYİN SÖZLÜ'NÜN YÖNETTİĞİ ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN MURAT GEZİCİ'NİN GEZİCİ ARAŞTIRMA ŞİRKETİ'NE 290 BİN  TL ANKET YAPTIRMASI İÇİN VERDİĞİ İHALENİN BELGESİ

21/F yani “Pazarlık” usulü ile yapılan ihalede en yüksek teklifin 292 bin 200 lira olurken 290 bin lira ile en düşük teklifi veren Gezici Araştırma Geliştirme Eğitim ve Danışmanlık şirketi ihaleyi aldı.

İhalenin iş bitim tarihinin 28 Mart 2019 yani seçimden 3 gün önce olması ise dikkat çekti!

Bununla birlikte Gezici Araştırma şirketinin daha öncede Adana Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketlerinden iş ve ihale aldığı da biliniyor.