Gazi Üniversitesi'nde FETÖ korunuyor mu?

Gazi Üniversitesi'nde FETÖ korunuyor mu?

CHP Ankara milletvekili Nihat Yeşil,  üniversitelerde ve YÖK  Başkanlığı'nda cemaatle mücadele ile ilgili Başbakan Binali Yıldırım'a soru önergesi verdi. Yeşil, cemaatle mücadelenin ihmal edildiğini belirtip konuyu araştırılması üzere, Meclis gündemine taşıdı.

Kemal Atakan Emral / YURT-Ankara

CHP'li Yeşil'in soru önergesinde yer verdiği sorular şöyle:

Açık basına yansıyan bilgilerde; Gazi Üniversitesi Rektörlüğünce, Geçmişte FETÖ mağduru olan personele  "cemaatle bağı olan kurum içinde  bildiğiniz kişiler var mı diye hiç soru sormadığını, bir bilgi, belge  ve yardım talebinde de bulunmadığı" ve FETÖ kovuşturmaların bu eksende sürdürüldüğü ifade edilmektedir.

Bu bağlamda;

1. YÖK Başkanı Saraç'ın Rektörlere talimatı ve ilgili KHK'lar gereği;  Gazi Üniversitesi Rektörü tarafından ihraç edilen kaç cemaat zanlısı hakkında, eş zamanlı olarak re ‘sen  savcılıklara da  suç duyurusunda bulunulmuştur?

2.  Kaç adet personele "gri personel" kategorisinde işlem yapılarak idarecilik görevlerinden el çektirildi?

3. FETÖ ve iltisaklılar kapsamında bazı akademik personelin soruşturma evraklarında bilerek, alenen usul (şekil) yanlışları yapıldığı ve idare mahkemelerine dosyaların bu şekilde gönderileceği ve esastan kapsamlı sorulara ve şikâyetçi ifadelerine  yer verilmediği iddiası doğru mudur?

4.  Doğru ise, bu idari  soruşturma işlemlerini düzeltmek amaçlı hukuk müşavirliğinin bir çalışması var mı?

5.  Gazi üniversiteli (cemaatin bizzat mağdur ettiği) öğretim elemanları ile ilgili olarak;  Yeni rektörün, 15 Temmuz öncesi idari  işlemler ile ilgili bir  çalışma başlatmadığı  ve FETÖ mağduru davacıların kazandığı geçmiş  tüm idari davaları temyize götürerek sahiplenildiği ve personelin mağduriyetlerinin devam ettirildiği  iddiası doğru mudur?

6.  15 Temmuz sonrası atanan Yeni rektör; Cemaatçilikten Sincan cezaevinde halen tutuklu olan eski Rektörün, rektör yardımcılığını yapmış mıdır?