Gökhan Yüksel'den 19 Mayıs mesajı

Gökhan Yüksel'den 19 Mayıs mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel 19 Mayıs açıklaması yaptı.

İstanbul'un en genç belediye başkanı Gökhan Yüksel, gençlere hitaben bir 19 Mayıs mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel mesajında, "Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı gençler olarak üzerimize düşen görev ise; bize hatırlatılan bu bilgiyle, çağdaş fikirlerimizi korkusuzca büyütmek ve bu fikirlerle bahar çiçeklerinin açtığı bir ülkeye doğru o büyük adımı atmaktır" ifadelerine yer verdi. 

Yüksel'in mesajı şöyle: 

Kıymetli genç kardeşlerim;

Bugün; attığı her adımda tam bağımsız bir ülkeye hayat vermiş, ilke ve inkılaplarıyla onu şekillendirmiş genç bir kahramanın, cesaretle attığı o büyük adımın 100. yılını kutluyoruz.

100 yıl önce bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bir milletin kaderini değiştirecek ilk adımı, İstanbul’dan Samsun’a attı.

Yurdun dört bir yanını sarmış düşman askerleriyle mücadeleden, çağdaş ve bağımsız Türkiye’yi kurma sürecini kapsayan bu cesur adım; genç, dinamik, aydın, ilerici, fikri hür, vicdanı hür biz gençlere ithaf edilmiştir.

Tüm içten duygularımla Büyük Önderimizin ölümsüz varlığına, şahsım ve siz kıymetli kardeşlerim adına minnet ve saygılarımı sunarım.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, bugünü gençlerin bayramı ilan etmesinin en büyük sebebi; bir gencin atacağı tek bir adımın, neleri değiştirebilecek olduğunu hatırlatmak, değiştirebileceklerimiz konusunda bizleri cesaretlendirmektir.

Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı gençler olarak üzerimize düşen görev ise; bize hatırlatılan bu bilgiyle, çağdaş fikirlerimizi korkusuzca büyütmek ve bu fikirlerle bahar çiçeklerinin açtığı bir ülkeye doğru o büyük adımı atmaktır.

Sevgili kardeşlerim;

Değişimi başlatmış olan genç bir fikrin düş’ünden doğup, yaktığı kıvılcımın meşalelerini yüreklerinde taşıyan milyonlarca gençten biri olarak, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı en samimi duygularımla kutlar, sevgiler sunarım. Birlikte her şey çok güzel olacak.