Gökhan Yüksel, Fox TV canlı yayınına konuk oldu

Gökhan Yüksel, Fox TV canlı yayınına konuk oldu

CHP Kartal Belediye Başkan adayı Gökhan Yüksel, Fox TV'de İlker Karagöz ile Çalar Saat Hafta Sonu programına konuk oldu. Yüksel, Kartal'la ilgili projelerini açıkladı.

CHP Kartal Belediye Başkan adayı Gökhan Yüksel Fox TV'de konuk olduğu Çalar Saat programında yerel seçimlere ve gündeme dair açıklamalar yaptı. Gökhan Yüksel, "Kartal'a artı değer katacak projeler geliştirdik, hepsinin yerleri de belli. Biz gerçekleşebilir, maliyeti belli işleri hayata geçireceğiz. Kartallı gençlerimizin geleceklerini teminat altına alacak yatırımlar yapacağız." dedi.

Yüksel'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:
10 YENİ KREŞ

-Kartal'da eskiden imkanlarımız sınırlıydı, şimdi ilçemize akıllı belediye binasını kazandırdık. Kent parkı yapıldı, bir tane olan kreş sayısını 14'e çıkardık Türkiye'de en çok kreşi olan belediyeyiz. Kartal'da yaşayan 0-4 yaş arası 31 bin 859 çocuğun çocuk mevcutta bulunan 14 kreşe ek olarak 10 yeni kreş yapılacak. 

-16 dönüm üzerine oluşturduğumuz Yakacık Bayram Demirkol Parkı 2. Etap düzenlemesi kapsamında rekreasyon alanları, pazar yeri, çocuk oyun alanı, sosyal ve spor tesisleri olacak. Gençlerimizi sporla buluşturup tesisleştireceğiz. 

-Kartal'da sporda tesisleşeceğiz. Esentepe ve Yalı-Yunus-Topselvi Mahallelerinde iki yeni Kapalı Spor Salonu ile Aydos Orman Parkı, Yakacık Bayram Demirkol Park İçi, Atalar, Yalı, Soğanlık ve Karlıktepe Mahallelerinde de 6 adet Açık Spor Tesisi hizmete girecek. Kartalspor'umuz için 12 bin 500 koltuk kapasiteli Kartal Atatürk Stadını yapacağız.

-İnsanların en çok ihtiyacı olan şey iş ve iş bulma. Bir gençlik ar-ge merkezi yapacağız. Kreş yaşından üniversite çağına kadar yazılım ve kodlama konuşacağız. Bilişim firmalarını burada ağırlayıp yeni işleri tartışacağız. 

'VATANDAŞLAR HAK KAYBINA UĞRAMAYACAK'

-Yerinde dönüşen kartal projemizle; planlar uygulamaya girdiğinde, proje kapsamında risk grubuna giren tüm binalar, vatandaşlarımızı hiçbir hak kaybına uğratmadan yenilenecek. Çalışmaları devam eden Kentsel Sit Koruma İmar Planı hayata geçtiğinde, komşularımızın geleneksel kent dokusunu koruyarak yenileme, restorasyon, restitüsyon, rekonstrüksiyon çalışmaları yapabilmelerinin önü açılmış olacak.

- Hem kültür sanat konusunda hem eğitim konusunda reformlar yapacağız. Kartal Akademi kurup onların eğitimine katkıda bulunacağız. Atalar Kültür Merkezi, Cevizli Kültür Merkezi, Uğur Mumcu Mahallesi'nde yapımına devam edilen meydan projeleri içinde yapılacak, Uğur Mumcu Meydan Kültür Merkezi ve yenilenerek fonksiyonel hale getirilecek ayrıca Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi ile Kartal'daki kültür merkezi sayısı 8'e çıkarılacak.

-Kartalımızda önceden hem deniz otobüsü hem şehir hatları çok fonksiyonluydu. Son 3-4 yıldır bakım onarımlar yüzünden bunu yaşayamıyoruz. Ekrem İmamoğlu başkanla deniz araçlarının sayısını artırıp trafiği çeşitlendirmek istiyoruz.

-Vatandaş çok sıkılmış durumda. Benzin fiyatı ayrı dert, trafik sigortası otopark ücreti ve yeri ayrı dert. Biz bu konuları düzeltmekte samimiyiz. El birliğiyle harekete geçip toplu ulaşımı çeşitlendireceğiz. Biz gerçekleşebilir, maliyeti belli işler hayata geçireceğiz. Vatandaşlarımız yerine getirilemeyecek vaatlere doymuş durumda. 

-Kartal'daki dostlarımız için engellilere yönelik rehabilitasyon merkezi ve tesisler yapacağız. Öğretmen ve emekliler lokali yapacağız. Projeleri hazır, yerleri belli. Öğretmenlerimiz indirimli faydalanacak. Emeklilikte Yaşa Takılanlar da buradan indirimli faydalanabilecekler.