Gölköy'ün CHP'li adayı Cengiz Sarıyer: En önemli amacım Gölköy'ü turizm cenneti yapmak

Gölköy'ün CHP'li adayı Cengiz Sarıyer: En önemli amacım Gölköy'ü turizm cenneti yapmak

31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimler önce Ordu Gölköy'ün CHP'li Belediye Başkan Adayı Cengiz Sarıyer, ''En önemli hedefim Gölköy'ü turizm ceneti yapmak'' ifadesini kullandı.

Batuhan Batan - Yurt Özel

Türkiye, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesi geri sayıma başlarken, siyasi parti ve adayların da hazırlıkları devam ediyor. 

Ordu'nun Gölköy ilçesinin CHP'li Belediye Başkan Adayı Cengiz Sarıyer de seçim çalışmalarını ve projelerini gazetemize anlattı. 25 yıllık eğitimci olan Cengiz Sarıyer, ''Coğrafya öğretmeniyim. 25 yıldır Milli Eğitim Bakanlığı'nda devlete hizmet ettim. Son 10 yıldır da idareciydim. Okul müdürüydüm, istifa ettim. Cumhuriyet Halk Partisi'nden Gölköy Belediye Başkan Adayı oldum.'' dedi.

Gölköy'e dair hedeflerini paylaşan Sarıyer, ilçedeki göç problemine dikkat çekerken, ''En önemli amacım Gölköy'ü turizm cenneti yapmak'' şelinde konuştu.

'BAŞARACAĞIZ'

Sözlerine başlarken yerel seçim çalışmalarını değerlendiren Cengiz Sarıyer, ''14 Kasım'dan beri ev ev, sokak sokak, mahalle mahalle geziyoruz. Başaracağız diye düşünüyorum'' derken, açıklamalarında sık sık en büyük problemin 'göç' olduğu vurgusunda bulundu. ''Gölköy nüfusuna kayıtlı yaklaşık 300 bine yakın insan var ama burada iç göç nedeniyle nüfus 28 bine kadar düşmüş durumda. Burada hem göçü durdurmak hem de büyük kentlere gidip yaşam mücadelesi veren insanlarımızın en azından  yüzde 10'unu geri getirmek üzere birtakım projelerimiz var.'' diyen Sarıyer, ''Halkın bizde beklentisi çok yüksek. İnsanlarımıza somut projeler sunduk. İlçeye tekstil fabrikası, su fabrikası, yem fabrikası kazandırmayı düşünüyorum.'' ifadelerini kullandı.

'AMACIM GÖLKÖY'Ü TURİZM CENNETİ YAPMAK'

Gölköy'e dair en önemli projesinin  su fabrikası ve turizm olduğu belirten Gölköy Belediye Başkan Adayı Cengiz Sarıyer, ''İlçemizde birtakım imkanlar var. Dünyaca ünlü Ulugölümüz, şelalerimiz, yaylalarımız var. Bunları da turizme açmayı planlıyorum. Amacım Gölköy'ü turizm cenneti yapmak.'' derken, 'su fabrikası projesi' ile ilgili de şunları söyledi: 

''Gölköy'ün suları çok kaliteli, yayla suyu. Başka yerlerde belediyeler buna ön ayak olabiliyor, biz de olabiliriz diye düşünüyorum''. 

'İNSANLARIMIZA KAZANDIRACAĞIZ, VATANDAŞIMIZI EZDİRMEYECEĞİZ'

Halkın gündeminde yer alan ekonomik kriz nedeniyle AKP ve MHP seçmeninin tercihlerinin de değişebileceğini belirten Cengiz Sarıyer, ''Gerek tarım ürünlerinde gerekse de hayvansal ürünlerde kooperatifleşme yoluyla insanlarımıza kazandıracağız, piyasaya ezdirmeyeceğiz.'' ifadelerini kullandı.