Grupta anısını anlattı: Bizim Hayati Bey'e benziyor

Grupta anısını anlattı: Bizim Hayati Bey'e benziyor

Başbakan Binali Yıldırım, AKP'nin grup toplantısında konuştu

Binali Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Dün Elazığ'da tren yolundan geçmeye çalışırken bir sürücü, 9 vatandaşımız hayatını kaybetti. Her şey insanla başlıyor, her şey insanla bitiyor. Ne tedbir alırsanız alın, insan hatasını ortadan kaldıracak makina icat edilmedi. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Taşıdığın insanların sorumluluğunu düşünmek lazım. Önümüzde bayram var. Kaymak gibi yollar yaptık. Yolları böldük, milleti birleştirdik. Siz siz olun, kurallara uyun. Yolların kralı olmaz, yolların kuralı olur.

ANISINI ANLATTI


Ortaokulda okurken, son sınıfta ben öğretmen okuluna gitmeye karar verdim. Akrabalarıma yük olmamak için yatılı okula gidip meslek kazanmayı kafaya koymuştum. Sınava iki gün kala, 'müdür senin sınav kağıdını vermedi' dediler. Sert mizaçlı, asık yüzlü bizim Hayati Bey'e benziyor. Ciddi ve sert mizacın ardında müthiş bir insan sevgisi var tıpkı Hayati Yazıcı gibi. 'Sen öğretmen mi olacaksın' dedi. Kağıdı altı önümde yırttı çöpe attı. 'Beni görmüyor musun, hadi defol git' dedi. İki gün ağladım. Bizim gelecekle ilgili planımızı ortaokuldaki müdürümüz değiştirmişti. Bizi farklı bir güzergaha soktu. Öğretmen, hakikaten çok önemli. Anneyi, babayı çocuklar görüyor ama zamanımızın daha çoğu okullarda geçiyor. Dolayısıyla öğretmenlerimiz çocuklarımızın gelecek ufkunun şekillenmesinde çok büyük emekleri var. Fedakarca gayret eden öğretmenlerimizi kutluyorum. Onları da unutmayalım dedik ve pazar günü ilk defa Çankaya Köşkü bahçesinde bir araya getirdik, iftarı beraber açtık.

AK Parti bütün Türkiye'nin, bütün vatandaşlarımızın partisidir. AK Parti bütün vatandaşlarımızın hukukunu korumayı esas etmiştir. Ayrımcılık yapanlar bizim bu hassasiyetimizi asla anlayamazlar. İşimiz hizmet, gücümüz millet dedik, bu günlere geldik. Türkiye'nin birliğini, bütünlüğünü her şeyin üzerinde tuttuk. Demokrasiyle ekmeğimizi, aşımızı büyüttük. Hukuk devleti anlayışıyla vatandaşımızın hukukuna sahip çıktık. Bundan sonra da aynı istikamette devam edeceğiz. İyi ki AK Parti var.