Gül yeniden mi devreye sokuluyor?

Gül yeniden mi devreye sokuluyor?

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşesinde 2019'daki başkanlık seçimlerine ilişkin,'En çok 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül üzerine hesaplar yapılıyor. Gül bu konuda bir sinyal vermiş değil ama Erdoğan’ın önünü kesmek için en güçlü alternatif olarak görülüyor' dedi.

Selvi bugün yayımlanan "2019 Cumhurbaşkanlığı hesapları" başlıklı yazısında "Muhalefet, Fransa örneğinden hareketle bir Macron mu çıkaracak, yoksa adalet yürüyüşü ile prim toplayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu mu çıkaracak, o belli değil" derken, gözlerin AKP'de cumhurbaşkanlığı potansiyeli taşıyan isimlere çevrildiğini ileri sürdü.

"En çok 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül üzerine hesaplar yapılıyor" iddiasında bulunan Selvi, "Gül bu konuda bir sinyal vermiş değil ama Erdoğan’ın önünü kesmek için en güçlü alternatif olarak görülüyor. Bir de Saadet Partisi’ne dikkat. Çünkü bu seçimde yüzde 1 dahi hayati önem taşıyor. 2019’a giderken, surda gedik açmama adına parti içi barışı tahkim etmeye yönelik adımlar ile Milli Görüş tabanına yönelik mesajlar beklenebilir" ifadelerini kullandı.