Gülsever'den 94. yıl çağrısı: Birlik ve beraberlik gerek

Gülsever'den 94. yıl çağrısı: Birlik ve beraberlik gerek

CHP İBB Meclis Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, yayınladığı basın bildirisiyle CHP'nin 94. kuruluş yıldönümünü kutladı. Gülsever, 94. yıl çağrısında birlik, beraberlik, dayanışma ve duyarlılık çağrısı yaptı.

CHP İBB Meclis Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, partisinin kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Cumhuriyet rejimine karşı kurulan tuzakların CHP tarafından bertaraf edileceğini belirten Gülsever, "Cumhuriyete yönelik tehditler karşısında devletin bütün kurumlarının üzerine düşen görevi hassasiyetle yerine getireceğine olan inancımız tamdır. Ancak bu tehdit ve tehlikeleri bertaraf etmek için toplumun bütün kesimlerine, sen - ben kavgasını bir yana bırakarak, birlik, beraberlik içinde duyarlı olma çağrısında bulunuyoruz" dedi.

GÜLSEVER'İN AÇIKLAMASI ŞÖYLE:

Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığının garantisi olan Türkiye’nin en köklü partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin, 94. kuruluş yıldönümü kutlu olsun.

Dünya lideri Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurularak, Türkiye’de aydınlanmanın yolunu açan Cumhuriyet Halk Partisi’nin neferi olarak, ülkemize ve halkımıza hizmet etmenin onuru ve gururunu yaşıyoruz. 

Milli mücadelemizin omurgasını oluşturarak, devletimizi kuran ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet tarihi boyunca büyük dönüşümlerin öncüsü olmuştur. 

Cumhuriyetimize yönelik tehditler karşısında çelikten bir kale oluşturan Cumhuriyet Halk Partisi’ne, demokrasinin, rejimin ve ülke topraklarının ciddi tehlike içinde bulunduğu günümüzde her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. İçinden geçtiğimiz kritik süreçte, Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına ve rejime yönelik tehlikeler için bugün gelinen noktada sorumluluk artık hepimizindir.

Cumhuriyetin aydınlık ve çağdaş değerlerine karşı bitmek bilmeyen bir hınçla hareket eden hainler: laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin 94 yıldır savunucusu olan Cumhuriyet Halk Partisi’ni iftira ve yalanlarla yıpratmaya çalışmaya devam etmektedirler. Ancak Cumhuriyet rejimine karşı, kirli oyunlarla rövanş almaya kalkışan şer odaklarından, halkımızdan ve onurlu tarihimizden aldığımız güçle yine Cumhuriyet Halk Partisi tarafından hesap sorulacaktır. 

Cumhuriyete yönelik tehditler karşısında devletin bütün kurumlarının üzerine düşen görevi hassasiyetle yerine getireceğine olan inancımız tamdır. Ancak bu tehdit ve tehlikeleri bertaraf etmek için toplumun bütün kesimlerine, sen - ben kavgasını bir yana bırakarak, birlik, beraberlik içinde duyarlı olma çağrısında bulunuyoruz. 

Cumhuriyet Halk Partisi olarak mücadelemiz halkımızla birlikte, sürecektir. Ülkemizde barış, huzur, adalet, kardeşlik ve refah yeniden hakim kılınacaktır.

Bütün olumsuzluklara rağmen, asla umutsuz değiliz. Tam bağımsız, özgür ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni aydınlık geleceğe taşıyacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

Varlığımızı yok etmeye yönelik, içerden ve dışarıdan yapılan bütün saldırıları, birlikte hareket ederek, bertaraf edeceğiz. 

Bu düşüncelerle, partimizin 94. kuruluş yıldönümünü kutluyor, başta kurucu ilk genel başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Genel Başkanlarımız İsmet İnönü ve Bülent Ecevit’i saygı ve rahmetle anıyorum. 

Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında Cumhuriyete sahip çıkarak, ülkemize, demokrasiye ve halkımıza hizmet eden herkese şükranlarımı sunuyorum.