Gündoğdu, Taksim olsun

Gündoğdu, Taksim olsun

15 Temmuz darbe girişimine karşı, İstanbul Taksim’de Cumhuriyet ve Demokrasi mitingi yapan CHP, ikinci mitingini bugün saat 19.30’da İzmir Gündoğdu Meydanı’nda yapacak.

CHP'nin İzmir Gündoğdu Meydanı’nda bugün yapacağı "Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi"nin hazırlıkları tamamlandı. Yoğun katılım beklenen miting için CHP'liler seferber oldu. 15 Temmuz’daki darbe girişimine tepki olarak sokağa çıkan CHP, İstanbul Taksim'deki mitingin ardından ikinci büyük mitingini Gündoğdu Meydanı'ndan gerçekleştirecek.

Herkesi bekliyoruz


Miting hazırlıkları için İzmir'de bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, "Bayraklarımızla ve Atatürk posterlerimizle birlikte meydanda olacağız” dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel de, “Cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkmak için tüm yurttaşlarımızı İzmir’in özgürlük meydanı olan Gündoğdu Meydanı’na bekliyoruz. Başta İzmir’in aydın kadınları olmak üzere, ülkemizin geleceğini ve çocuklarımızın yarını için endişe duyan herkesi bekliyoruz” diye konuştu.

AKP ve HDP'liler de katılacak

CHP'nin mitingine AKP ve HDP'liler de katılma kararı alırken, MHP katılmayacağını açıkladı. AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican, "Demokrasi adına yapılan bir mitinge katılmamız kadar doğal bir şey olamaz. Demokrasi adına yapılan her etkinliğe katılırız. Davet edildik ya da edilmedik diye sorgulamayız bile" dedi. HDP İzmir İl Eş Başkanı Mahfuz Güleryüz de, CHP tarafından resmi bir davet gelmediğini ancak davete gerek olmadan mitinge katılmayı düşündüklerini ifade etti.

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ise CHP'den resmi davet gelmediğini, MHP olarak mitinge katılma kararı almadıklarını söyledi.

STK'lara davet mektubu CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, dün sivil toplum örgütleri ve meslek odaları başkanlarına birer mektup yazarak, miting için çağrı yaptı. Budak, aralarında TOBB, TÜRMOB, TMMOB, TTB, TEB, ticaret ve sanayi odaları, TESK’in de bulunduğu sivil toplum örgütleri ile meslek odaları başkanlarına yolladığı davet mektubunda, “CHP olarak ayırım yapmaksızın tüm yurttaşlarımızın eşit, özgür ve huzur içinde yaşadığı bir Türkiye hedefiyle düzenlediğimiz ‘Cumhuriyet ve Demokrasi’ buluşmasının ikincisini, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla 4 Ağustos 2016 Perşembe günü saat 19.30’daİ zmir/Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştireceğiz. Gündoğdu Meydanı’ndaki buluşmaya katılımınız ve katkınız, cunta, darbe ve dikta girişimlerine karşı, hukuk, demokrasi ve özgürlük isteyenlerin gücüne güç katacak, geleceğe daha güvenle bakmamızı sağlayacaktır. Cumhuriyetimiz ve demokrasimiz için Gündoğdu Meydanı’nda buluşmayı diliyoruz” dedi.

YURT Gazetesi'nden İzmirlilere hediye Türk Bayrağı