Gürsel Tekin: AKP düzeninde millet ağlarken saray gülüyor

Gürsel Tekin: AKP düzeninde millet ağlarken saray gülüyor

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin 'Halkın Otobüsü'yle seçim çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Cizre'nin ardından Bağcılar'da vatandaşla bir araya gelen Tekin, yaşanan ekonomik kriz üzerinden hükümete yüklendi.

Yurt Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, 'Halkın Otobüsü'yle seçim çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz gün Cizre'ye giden ve vatandaşlarla bir araya gelen Tekin bu kez Bağcılar'daydı. Vatandaşlarla bir araya gelen ve sorunları dinleyen Gürsel Tekin yaşanan ekonomik krizin Türkiye tarihinin en derin kirizlerinden biri olduğunu vurgulayarak, "AKP iktidarı milletten kopmuş, gözleri kör, kalpleri mühürlü vatandaşın feryadını duymuyor. Saray çevresi yazlık, kışlık, uçan saraylarda gününü gün ediyor" dedi.

TÜRKİYE, TARİHİN EN DERİN EKONOMİK KRİZLERİNDEN BİRİNİ YAŞIYOR

Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan ve yaşanan ekonomik krizin çok derin olduğunun altını çizen Tekin; "Türkiye’nin haline çok iyi bakın. Millet tarlalarının, fabrikalarının, evlerinin tapusunu, traktörlerinin, arabalarının ruhsatını bankalara kaptırma korkusu içinde yaşıyor. Çarşıda, pazarda, sebze ve meyve artık taneyle, gramla satılıyor. Millet ucuz soğan, patates, domates alabilmek için saatlerce kuyruklarda bekliyor. Babalar evlatlarına cep harçlığı bile veremiyor. İşsiz gençlerimiz Meclis’in önünde kendini yakıyor, intihar ediyor. Saray iktidarı ne yapıyor? Milletten kopmuş, gözleri kör, kalpleri mühürlü vatandaşın feryadını duymuyor. Saray çevresi yazlık, kışlık, uçan saraylarda gününü gün ediyor.

Damatlar bakan, teyze oğulları genel müdür atanıyor. Akrabalara, yandaşlara devlet kadrolarında ballı maaşlar bağlanıyor. Havuz müteahhitleri dolarla, euroyla garantilenmiş gelirleri ceplerine atıyor. Vatandaş hayat pahalılığından, işsizlikten bir kuru soğana muhtaç. İşçimiz, çiftçimiz, sanayicimiz kan ağlıyor. AKP düzeninde millet ağlarken saray gülüyor" diye konuştu.