Gürsel Tekin: Bu durum ülke için utanç kaynağıdır

Gürsel Tekin: Bu durum ülke için utanç kaynağıdır

CHP Milletvekili Gürsel Tekin, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Gürsel Tekin Van'da bulunan bir ortaokuldaki elektrik kesintilerinin yetkililer tarafından giderilmediğine dikkat çekerek biran önce çözüm üretilmesi gerektiğini belirtti.

Gürsel Tekin'in İsmet Yılmaz'a verdiği soru önergesi şu şekilde;

Van ilimizin Çaldıran ilçesine bağlı Kilimli Köyü’nde bulunan bir ortaokulda, geçtiğimiz eğitim öğretim yılında elektriklerin kesik, jeneratöründe arızalı olması sebebiyle öğrencilerin eğitimlerinin sekteye uğradığı, yaşanan tüm mağduriyetlere rağmen, yetkililerin kesik olan elektrik ve jeneratör arızasının giderilmesi hususunda herhangi bir çaba içerinde olmadıklarını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayım.

Sizler, yangından mal kaçırırcasına yeni müfredatla uğraşıp, Cumhuriyet’in tüm değerlerini, laik ve bilimsel eğitim anlayışını yok etmeye çalışırken, tabi ki bir köy okulunda elektriklerin kesik, çocukların da okula gidemiyor olmasını anlamıyor olabilirsiniz.  Ama bilmenizi isterim ki, 21. Yüzyıl Türkiye’sinde, 4 ay süre ile bir okulda elektrikler kesikse, bu durum o ülke için bir utanç kaynağıdır.

Bu bağlamda,

1-Yeni eğitim öğretim dönemi başlamadan, okulun elektrik ve jeneratör arızasını gidermeyi düşünüyor musunuz? 

2-Bu soruna yaklaşık 4 aydır çözüm üretmeyen yetkililer hakkında soruşturma açacak mısınız?

3-Türkiye’de elektriği olmayan başka okulumuz bulunmakta mıdır?