Gürsel Tekin'den şok açıklama: Bu bir operasyon

Gürsel Tekin'den şok açıklama: Bu bir operasyon

CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin, CNN Türk canlı yayınında Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. CHP'li Tekin, hukuk mücadelesini sonuna kadar götüremediklerini söyleyerek, "bütün seçmenden özür diliyorum" dedi. Tekin, "'CHP karıştı' manşetlerinin atılması bunun bir operasyon olduğunun en açık göstergesidir" dedi.

CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin CNN Türk canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hakan Çelik'in sorularını yanıtlayan Tekin şunları söyledi:

Ben önce şunu söylemek istiyorum. Yüzde 55, benim kişisel düşüncem, bana göre daha fazla olan, demokrasi mücadelesinde saf tutan, direnç gösteren ve her türlü baskıya boyun eğmeyen bütün seçmenlerimden özür diliyorum. CHP adına söylüyorum. Yüzde 55'in beklentisi hukuk mücadelesinin sonuna kadar götürmektedir. Elbette sürüyor. Sonuna kadar da sürecek. Adalet kutup yıldızı gibidir. O hep yerinde döner. Biz kutup yıldızına kadar gitmek zorundayım.

Deniz Baykal ve Muharrem İnce'nin açıklamalarında sorun yok. Oldukça yapıcı.

Bir başbakanın gece yarısı kapının önüne konulması konuşulmazken 'CHP karıştı' manşetlerinin atılması bunun bir operasyon olduğunun en açık göstergesidir.

Fikri Sağlar'ın 'Tek adam' eleştrisi

Kılıçdaroğlu keşke tek adam olabilseydi. Yıllarca beraber çalıştık. Ençok ben eleştirdim kendisini. Sayın Kılıçdaroğlu'ndan daha hoşgörülü bir genel başkanla çalışmadım. Kılıçdaroğlu'nun kapının önüne koyarız çıkışı bir ağır bir ifade oldu. Şu anda cumhurbaşkanı adayı arayışında değiliz.

Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olmasını ister misiniz?

Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olmasını tabi ki arzu ederim ama 'HAYIR' sadece yüzde 26'nın talebi değil. Partimiz için de o kadar değerli isimler var ki...

CHP'liler muhafazakar bir aday etrafında toplanabilir mi?

Geçmiş dönemde isimleri zikredilen isimleri demokrasi konusunda çok iyi sınav vermediklerini biliyoruz. Sayın Baykal Abdullah Gül'ü önermedi.

Ekmeleddin İhsanoğlu... Çok düzgün bir insan. Keşke seçilebilseydi ama galiba çok hesaplanmış bir tercih değildi. Çünkü İhsanoğlu kamuoyunda çok tanınmış bir isim değildi.

'CHP GENEL BAŞKANI OLMAK İSTERİM'

CHP'de genel başkan gazetelerden hiç belirlenmedi. Örgüt karar verir. Bütün dönemlerde böyle olmuştur. Ben de CHP Genel Başkanı olmak isterim. Geçmiş dönemlerde CHP'ye en kötü hakaretleri edenlerin CHP'yi dizayn etmesine parti örgütü izin vermez.

Parti içindeki meseleye gelince. Ben zaman zaman geride kalmışımdır. Ben Kılıçdaroğlu'nun tek başına yanında oldum. Partim bana ne görev verirse yaparım.

Büyük Şehir Belediye Başkanlığı adayı olmak ister misiniz?

Hep hayalimde olmuştur. Elbette isterim ama bu benim hayalimle olacak bir iş değildir.

CHP ve HDP ittifak kurabilir mi?

HDP milletvekilleri şu an neden içeride merak ediyorum. HDP milletvekillerini 53 kez kim Kandil'e gönderdi. Kandil seyahatlerini kim organize etti. Eğer haksızlık varsa, ilişki bağını nasıl kuruyorsunuz? 53 kez Kandil'e kimler gönderdi?

Güneydoğu coğrafyasını gezdim. Millet iradesi diyorsunuz. Seçilmiş belediye başkanları tutuklu.

Herhangi bir siyasi partiyle CHP'nin ittiffak yapması söz konusu değil. 

Eğer aday olmak isterse İlker Başbuğ'u destekler misiniz?

Ben talebimi ilettim. Gürsel Tekin'den 1 oy fazla olacak olan varsa ben desteklerim.

'KILIÇDAROĞLU'NUN YANINDAYIM'

Kısaca şunu söyliyim. Ben partimin yanındayım, aynı zamanda da Sayın Genel Başkan'ımın yanındayım.

Meral Akşener aday olsa destekler misiniz?

Mevcut ucube sistemi kabul etmeyecek herkes olabilir. Yeni sistem üzerine evet diyecek. O zaman herkes olabilir. İyi sistemi inşa ettikten sonra bir isim bulunur. Bu mücadele içinde yer almış herkes çok kıymetlidir. Bugün Meral Akşener de, HDP de, Saadet Partisi de... Kim varsa teşekkür ediyorum.