Gürsel Tekin'den Erdogan'a 'özür' hatırlatması

Gürsel Tekin'den Erdogan'a 'özür' hatırlatması

Gürsel Tekin'den Erdogan'a: Düşürülen Türk uçağının pilotlarının ailelerinden ne zaman özür dileyeceksiniz?

CHP istanbul milletvekili Gursel Tekin, düşürülen Rus ucağı nedeniyle, Cumhurbaskani Erdogan'ın, Rusya'dan özür dilemesini elestirdi ve "Rus uçağından önce düşürülen Türk uçağında şehit olan 2 Türk pilotumuzun ailelerinden ne zaman özür dileyeceksiniz? diye sordu.
Gursel Tekin Yurt Gazetesine yaptiği açıklamada şunları söyledi:
Özur dilemek, 'yanlıştım' demek, erdemliliktir. Son günlerde görüyorum ki; AKP iktidari dış politikada 180 derece dönüş yaparak her gün, İsrail, Rusya, Mısır gibi ülkelerin liderlerinin elini eteğini öpüyor, özür diliyor.
Yakında Suriye Devlet Baskani Esat'tan özür dilerse, saşmamak lazım. Dış politikada bu kadar hassas olan AKP yönetimi, umarım kendi vatandaşlarından da özür diler.
Sayın Cumhurbaskanı düşürülen Rus uçağını dünya kamuoyunda günlerce tartıştırdı. Acaba Rus uçağından önce düşürülen bizim Turk uçağında şehit düşen 2 pilotumuzla ilgili dosyaya,  hangi gerekçeyle gizlilik kararı koydurup, Türk kamuoyundan gizledi? Türk uçağının düşürülmesiyle ilgili soruşturmayı acaba hangi gerekçeyle gizlilik kararı konuldu?
Acaba, 78 milyon yurttaşımızdan ve şehit 2 pilotumuzun ailelerinden ne zaman özür dileyeceksiniz?
Acaba dosyada gizlilik devam ediyor mu? Niçin devam ediyor?
Acaba IŞİD terör örgütünün katlettiği yaklaşik 500 Türk vatandaşıyla ilgili özür dilemeyi düşünüyor musunuz?
Çünkü IŞİD terör örgütü, Turkiye'nin uyguladığı yanlış dış politikalarının eseridir. Dolayısıyla sorumlusu AKP iktidarının yanlış dış politikasıdır.
Bu dış politikanın yanlış olduğunu defalarca ifade eden muhalafete de Sayın Erdogan'ın özür borcu bulunmaktadir.