Hakkari'de 1 şehit 5 yaralı

Hakkari'de 1 şehit 5 yaralı

Hakkâri'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerce üs bölgesine düzenlenen füze saldırısında bir asker şehit oldu, 5 asker yaralandı.

Hakkâri'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerce üs bölgesine sınırın Irak tarafından düzenlenen füze saldırısında bir asker şehit oldu, 5 asker yaralandı. Kilis kent merkezine roketli saldırı düzenlendi, roket iki katlı binanın altındaki işyerine isabet etti. PKK'lı teröristlerin Hatay'da attığı roket ise havada patlayarak tabur yakınına düştü.

IRAK’ın sıfır noktasında bulunan Çukurca ilçesinin Güven Dağı bölgesindeki askerlere bugün saat 10.00 sıralarında terör örgütü mensuplarınca roketli saldırı düzenlendi. Hakkâri Valisi Cüneyit Orhan Toprak, 1 piyade sözleşmeli erin şehit olduğunu, 5 personelin ise yaralandığını açıkladı.

KİLİS'TE ROKETLİ SALDIRI

Suriye'nin Afrin bölgesindeki terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca Kilis kent merkezine de roketli saldırı düzenlendi.

Afrin'in kırsalındaki teröristler tarafından Barış Mahallesi'ne atılan roket, iki katlı binanın altındaki işyerine isabet etti. Can kaybı ve yaralanmanın meydana gelmediği olayın ardından polis ekipleri inceleme başlattı.

"PATLAMADI, KİMSEYE BİR ŞEY OLMADI"

Roketin düştüğü binada ikamet eden Mehmet Polat, yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde işe gitmek üzere uyandığında dükkânın kepengindeki deliği gördüğünü ve güvenlik güçlerine haber verdiğini belirterek, "Allah şükürler olsun ki patlamadı kimseye bir şey olmadı" dedi.

Kent merkezine sabah da saldırıda bulunulmuş, roket iki katlı bir evin alt katındaki dış duvara isabet etmişti.

KARAKOLA ATILAN ROKET HAVADA PATLADI

Hatay’ın Kırıkhan ilçesi Perişan mevkisinde bulunan piyade taburuna terör örgütü PKK/PYD’li teröristlerce atılan roket havada patlayarak taburun yakınına düştü. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken jandarma ekipleri roketin düştüğü yerde incelemelerde bulundu.

ŞEHİT ASKERİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Hakkari'nin Çukurca İlçesinde, PKK'lıların askeri üs bölgesine düzenlediği roketatarlı saldırıda şehit olan sözleşmeli er Miraç Gürhan'ın (23) acı haberi, Malatya'daki ailesine ulaştı.

Sözleşmeli er Miraç Gürhan'ın şehit olduğu haberi, boşandıkları için ayrı evlerde oturan Zafer Mahallesi'ndeki annesi Serpil Canbay ile Hidayet Mahallesi'nde oturan babası Yasin Gürhan'a askeri yetkililer tarafından verildi. Acı haberi alınca sinir krizi ve baygınlık geçiren şehit yakınlarına, hazır bekletilen sağlık görevlileri müdahale etti. Şehidin anne ve babasının evlerine Türk bayrakları asıldı.

Sözleşmeli er olarak 2 yıldır görev yapan, bir kız kadeşi bulunan ve bekar olan şehit Miraç Gürhan'ın, "Para için yapılacak meslek değilsin. Anlatmayacağız, anlamazlar" paylaşımıyla sosyal medyada askerlik sevgisini ifade ettiği görüldü. 

Şehit sözleşmeli er Miraç Gürhan'ın cenazesinin, yarın Malatya'da düzenlenecek törenle toprağa verileceği belirtildi.