HAYTAP CHP İzmir'i ziyaret etti

HAYTAP CHP İzmir'i ziyaret etti

(HAYTAP) Hayvan Hakları Federasyonu, CHP İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

HAYTAP Basın Sözcüsü Şule Baylan, İzmir İl Temsilcisi Esin Önder ve HAYTAP üyesi Nalan Akça'dan oluşan kurul yaklaşan yerel seçimler sebebiyle CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'i ziyaret etti.

Anayasa referandum seçimi sürecinde, 15 milyonu aşan izlenme ile ses getiren Hayır videosunun kahramanı olan 'köpek Bella' ile video sahibi CHP İzmir İl eski Başkan Yardımcısı Banu Özdemir'de HAYTAP gönüllüsü olarak görüşmede bulundu.

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu değişikliği için mücadele ettiklerini ve kanun tasarısının hala mecliste beklemesinden ötürü rahatsızlığını dile getiren HAYTAP; CHP 'li belediyeleri hayvanlar ile ilgili çalışmalarına yönelik görüşte bulundu.

HAYTAP İzmir İl Temsilcisi Esin Önder gerçekleşen görüşmede şöyle konuştu:

"Bugün CHP İzmir İl Başkanı Sn. Av. Deniz Yücel ile keyifli ve verimli bir sohbet gerçekleştirdik. Kendisi hukukçu kimliği ile hem Doğa hem de can dostlarının hak mücadelesine değerli babasının 'hayvan sevmeyen insan sevmez' sözüne atıf yaparak hep destek olduğunu ifade etti.

Hak mücadelemizde belediyelerin önemi büyük. İzmir'de candostlarına yönelik başarılı projeler yürüten belediyelerimiz var. Onlarla memnuniyetle işbirliğine devam ediyoruz.

Bir de kanuna rağmen görevlerini yerine getirmeyen, defalarca talep etmemize rağmen çağrımıza kulak vermeyen belediye başkanları var. Bir çok sokak hayvanı o başkanlar ve bürokratları sebebiyle populasyonu artıyor,yaşam koşulları zor hale geliyor. İzmir'de can dostlarını telef eden, yaşam hakkına saygı duymayan, hatta kanuni sorumlulukları bile yerine getirmeyen belediye başkanlarının tekrar aday yapılmamasını istiyoruz.

Aday gösterilecek olan tüm ilçe belediye başkanlarınında hayvanlar ile ilgili gerçekleştirecekleri projelerde mutlaka STK ile işbirliği gerçekleştirmesini temenni ediyoruz. Bu alanda Türkiye 'nin en büyük sivil toplum kuruluşu olarak süreci yakından takip edeceğiz. Ziyaretimizde ilçeler ile ilgili hem olumlu ve olumsuz tüm görüşlerimizi paylaştık. Önümüzdeki günlerde basın açıklamasında da detaylandıracağız.

Misafirperverlikleri için Sayın İl Başkanımıza ve randevumuza aracılık eden çalışma arkadaşımız Banu Hanım'a teşekkür ediyoruz."