HDP beşinci kuruluş yıl dönümünü kutladı

HDP beşinci kuruluş yıl dönümünü kutladı

HDP, beşinci kuruluş yıl dönümünü İstanbul Akatlar Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde kutladı.

HDP’nin kurucuları, bileşen parti temsilcileri, milletvekilleri, parti yöneticileri ile çok sayıda kurum ve siyasi parti temsilcisinin katıldığı kutlama HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in sunumuyla gerçekleşti.

Törende HDP’nin cezaevinde tutulan eş genel başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın mesajları okundu. Şölende görevden alınan Mardin belediye Eş Başkanı Ahmet Türk ile HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay da konuşma yaptı.

Ahmet Türk, “90’lara gittiğimizde Kürt halkının özgürlük ve demokrasi talebini Türkiye toplumuna taşımak için yola koyulduk. O dönemde çok büyük bedeller ödedik. Ama bugün görüyoruz ki bu mücadele daha güçlü bir hale gelerek halkların geleceğini belirleyecek noktaya geldi. Eş genel başkanlarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, parti yöneticilerimiz zindanda. Peki bu neyin şenliği diyenlere söyleyelim: Biz inatla varız, var olacağız" dedi. 

HDP Eş Başkanı Serpil Kemalbay da Selahattin Demirtaş’ın tutuklandığı 4 Kasım 2016 tarihinin yıl dönümünün yaklaştığını hatırlatarak şunları söyledi:

“4 Kasım’da partimize yönelik darbe ve onun öncesinde dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla gerçekleşenler birlikte aşılacak. 4 Kasım yaklaşıyor ve biz 4 Kasım’da kitlesel olarak bütün illerde dayanışma içerisinde yoldaşlarımızı selamlayacağız. Onların özgürlükleri için bugüne kadar bedel ödeyen bütün yoldaşlarımızın kazanımı için mücadeleyi yükseltmeye devam edeceğiz."