HDP bürosuna ‘propaganda’ baskını

HDP bürosuna ‘propaganda’ baskını

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Siirt’teki merkezi seçim bürosu ‘örgüt propagandası’ yapıldığı gerekçesiyle polis baskını düzenlendi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Siirt’teki merkezi seçim bürosu ‘örgüt propagandası’ yapıldığı gerekçesiyle gece saat 22.30 sularında polisler tarafından basıldı.

Konuya ilişkin basın açıklaması yapan HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, seçim bürolarının hukuksuz verilen bir kararla arandığını belirterek, “Burada seçimi kaybettiklerini anladıkça daha çok hırçınlaşıyorlar, daha çok saldırganlaşıyorlar. Tabii ki hiçbir suç unsuru bulunamadı” dedi.

Beştaş, “Aramanın gerekçesi televizyon açıkmış ve orada propaganda yapılıyormuş” ifadesini kullanarak hiç kimsenin seçim bürolarında açık olan kanala müdahale hakkı olmadığını belirtti.

'MÜCADALE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Bürolarında HDP etrafında örgütlenilmesi çağrısı yaptıklarını söyleyen Beştaş, “Çünkü HDP bu ülke için büyük bir şanstır. Bunu her yerde söylüyoruz. Biz çok rahatız. Bu tür uygulamalar bizi rahatsız etse bile bizim motivasyonumuz Siirt’i kazanmaya yöneliktir. Siirt bizimdir ve bu tür hukuksuzluklarla seçimden sonra da mücadele etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.