HDP'den sürpriz aday adayı... Ünlü sanatçı açıkladı

HDP'den sürpriz aday adayı... Ünlü sanatçı açıkladı

HDP Esenyurt Meydanı'ndaki seçim ofisinin açılışında konuşan ünlü sanatçı Ferhat Tunç aday adayı olduğunu açıkladı.

24 Haziran'da gerçekleşecek seçimlerde Gazeteci Ahmet Şık'ın HDP'den aday aday olduğunu açıklamasının ardından ünlü sanatçı Ferhat Tunç da HDP İstanbul 3'üncü Bölge'den aday adayı olduğunu açıkladı. 

HDP Esenyurt Meydanı'ndaki seçim ofisinin açılışına HDP Mardin Milletvekili Mitahar Sancar ve ünlü sanatçı Ferhat Tunç ve çok sayıda partili katıldı. Ferhat Tunç açılışta yaptığı konuşmada aday adaylığı başvurusu yaptığını kamuoyu ile paylaştı.
Tunç, "HDP'den İstanbul 3'üncü Bölge'den milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulundum. Partinin yetkili organlarının onayı halinde, daha çok sesimin çıkacağını düşündüğüm Meclis'te görüşmek üzere" dedi.

Ferhat Tunç şu açıklamaları yaptı:

Sanat üretimimi yürütürken, siyasetten kopmam da pek mümkün olmadı. Çünkü şarkılarım da bu toplumun derteleri ve ve çareleri içindi. Toplum için daha çok şey yapma arzusu, beni bir insan hakları aktivistine de dönüştürdü. Aktif siyaset de bu minvalde çok önemsediğim bir pratik oldu.

Her ne kadar egemen siyaset anlayışı toplumda bu alana dair güvensizlik oluşturduysa, mesela Halkların Demokratik Parti (HDP) gibi pürüpak kalmayı başarmış, artık çözüm gücü haline gelmiş deneyimlerimiz var.

2011'deki deneyimimin ardından aklımdan hiç geçmemesine rağmen, halkımdan, dinleyici çevrelerimden gelen 'baskı' neticesinde, aktif siyaseti Meclis'te de sürdürebileceğimi düşündüm. Aynı zamanda 'kolay günler'de değil, tam da böylşe zamanlarda kimi roller üstlenmenin daha anlamlı olduğuna eminim. Toplum bunca kötülüğe rağmen umudunu bir an olsun yitirmiyorsa, orada HDP'nin enerjisini işsaret etmek lazım. Bu enerjiyi beslemenin, büyütmenin cesaretinde, emeğinde payımın olmasını istedim.

Bu sebeple HDP'den İstanbul 3'üncü Bölge'den milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulundum. Partinin yetkili organlarının onayı halinde, daha çok sesimin çıkacağını düşündüğüm Meclis'te görüşmek üzere.

(Çetin Yılmaz)