Bellway şirketinin sahibinden Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu: 'Ticaret sırlarımız ifşa edildi'

Bellway şirketinin sahibinden Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu: 'Ticaret sırlarımız ifşa edildi'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ailesi ve yakınlarının 'yurt dışına milyonlarca dolar gönderdiğini' gösteren belgelerdeki şirketin sahibi, söz konusu belgelerin sahte olduğunu iddia etti ve CHP lideri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Hürriyet Gazetesi'nden Toygun Atilla'nın haberine göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın akrabaları ve yakınları tarafından para aktardığı iddia edilen Bellway Ltd şirketinin sahibi Bahattin Ayan, iddiaların gerçeği yansıtmadığını, şirketlerinin asıl hesaplarında yaptıkları incemelerde swift mesajlarda ve dokontlarda böyle bir para hareketinin bulunmadığını, Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı belgelerin sahte olduğu iddiasıyla suç İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı "yetkisizlik" kararı ile dosyayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.  

Bellway Ltd. şirketinin sahibi Bahattin Ayan, avukatı Turan Öner aracılığı ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 28 Kasım'da grup konuşmasında açıkladığı iddialara değindikten sonra şu ifadelerde bulunuldu: "Şirket asıl evraklarında ve banka kayıtlarımızda yaptığımız incelemede banka hesaplarımıza böyle bir para gelmediği gibi söz konusu swift mesajı ve dekontunun sahte olduğu anlaşılmıştır. Sahte olduğu açık belgeler kullanılarak sahtecilik fiili işlenmiş, bankacılık ve ticaret sınırlarımızın ifşası suçlarının işlendiği ortaya çıkmıştır. Müvekkil ve şirket açısından büyük bir mağduriyet ortaya çıkmıştır. Bu nedenlerle zarar gören müvekkil adına huzurdaki şikayeti yapmak hasıl olmuştur. Tüm belgelerimiz soruşturma sırasında ayrıca ibraz edilecektir."  

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı "yetkisizlik" gerekçesi ile dosyanın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesine karar verdi.