HDP'li Kemalbay: Bu ülkeyi racon kesenler mi yönetmeli?

HDP'li Kemalbay: Bu ülkeyi racon kesenler mi yönetmeli?

Tutuklu eş başkanı ve vekillerinin serbest bırakılmasıyla talebiyle sırasıyla Diyarbakır, İstanbul ve Van’da nöbet tutan HDP’liler, İzmir’deki bir haftalık nöbetin ardından eylemlerini bitirdi.

HDP eş genel başkanı Serpil Kemalbay, Erdoğan'ın 'Eğer racon kesilecekse bu raconu bizzat kendim keserim' sözüne cevap verdi.

‘Racon’ cevabı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP içindeki tartışmalarda kendisi adına konuşanları işaret ederek “Birilerinin şahsımın adına adeta racon kestiği, herkese ayar vermeye çalıştığı anlaşılıyor. Kimsenin racon kesmesine ihtiyacım yok. Eğer racon kesilecekse bu raconu bizzat kendim keserim” demişti.

Kemalbay, Erdoğan’ın sözlerini hatırlatarak şunları kaydetti: “Bizler faşizmin kurumsallaşmasına karşı mücadele yürütüyoruz. Bugün Tayyip Erdoğan racon kesmekten bahsediyor. Bu ülkeyi racon kesenler mi yönetmeli? Ne yaparsanız yapın bizler demokrasiyi bu topluma yaşatacağız, barışı, özgürlüğü, adaleti yeniden tesis edeceğiz, Türkiye halklarını özgürleştirmek için birleşerek mücadelemizi sürdürmekten vazgeçmeyeceğiz.”