HDP'li Kerestecioğlu'ndan 'Yeni devlet' açıklaması yapan Ayhan Oğan'a tepki

HDP'li Kerestecioğlu'ndan 'Yeni devlet' açıklaması yapan Ayhan Oğan'a tepki

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, 'Yeni devlet kuruyoruz' açıklaması yapan Ayhan Oğan'a tepki gösterdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, devam eden Vicdan ve Adalet Nöbeti'nde bir konuşma gerçekleştirdi. 

Müftülere nikah yetkisi verilmesi tartışmasına ilişkin “Evlendirme dairelerine ulaşmak zor değilken, evlilik işlemlerini kolaylaştırma bahanesiyle getirilen bu tasarının asıl amacı dini nikahı esas nikah yerine ikame etmektir. Zaten isteyen resmi nikah yanında dini nikah da yapabiliyor. Fakat hükümetin amacı dini nikahı norm haline getirmek” değerlendirmesi yapan Kerestercioğlu, AKP'nin en üst karar organı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi ve Sivil Alan Platformu Başkanı Ayhan Oğan'ın "Beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Recep Tayyip Erdoğan" sözlerine de tepki gösterdi.

Filiz Kerestecioğlu, "Eski AKP MYK üyesi Ayhan Oğan’a da söyleyelim: Sizin ne o hayal ettiğiniz otoriter devleti kurmanıza ne de eski oligarşi yerine kendi oligarşinizi kurmanıza izin vermeyeceğiz. Devlet içinde yıllardır süren ikili hesaplaşmalar ve iktidar savaşı kadınlara hiçbir şey vaat etmiyor. Kadınlar, bu ülkeyi yeniden elleriyle inşa edecekler. Barışçıl, eşitlikçi ve demokratik, en önemlisi tüm kadınlar için güvenli bir ülke kuracaklar" dedi.