HDP'li vekil: Biz sizinle kardeş değiliz

HDP'li vekil: Biz sizinle kardeş değiliz

HDP milletvekili Berdan Öztürk “Kardeşlikten söz ediyorlar, cenazelerimiz yerde sürüklenirken, kardeşliğiniz neredeydi? Biz sizin kardeşiniz değiliz, bu kirli zihniyetin kardeşi değiliz” dedi.

HDP’nin tutuklu milletvekili Leyla Güven’in açlık grevine dikkat çekmek için düzenlenen mitinginde konuşan DTK Eşbaşkanı ve HDP milletvekili Berdan Öztürk “Kardeşlikten söz ediyorlar, cenazelerimiz yerde sürüklenirken, kardeşliğiniz neredeydi? Biz sizin kardeşiniz değiliz, bu kirli zihniyetin kardeşi değiliz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP), Abdullah Öcalan’ın ailesi ve avukatları ile görüştürülmemesi nedeniyle açlık grevine giren tutuklu milletvekili Leyla Güven’in durumuna dikkat çekmek için Diyarbakır’da miting düzenledi. “Demokrasi, özgürlük ve adalet” sloganıyla İstasyon Meydanı’nda düzenlenen mitinge 15 bini aşkın kişi katıldı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı mitingde sık sık “Leyla Güven onurumuzdur” sloganı atıldı.

'BİZ BU KİRLİ ZİHNİYETİN KARDEŞİ DEĞİLİZ'
Mitinde konuşan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve HDP’li vekil Berdan Öztürk “Bu hükümetten önce de birçok kişi denedi, Kürtleri bitireceğiz dedi. Halkımız iradesi ve duruşu ile bunu parçaladı. AKP-MHP faşist iktidarı bu amaçla Kürt halkına yöneliyor. Direnişimiz karşısında kaçarak gidecekler. Bugün Kürt halkı varlık ve yokluk savaşı veriyor. Düşmanlık sadece Kürt halkına değil, Başur’da, Rojava’da ve Rojhilat’ta aynı şey yapılıyor. Amaç Kürt halkının statü sahibi olmamasıdır. İmralı’dan tecrit kalkmasıyla barışın, özgürlüğün sesi yükselecektir. Ölümün sesi gelmeyecektir. Bugünkü ses iktidarın sesidir. Ortadoğu’ya bakalım, kardeşlikten söz ediyorlar; Sur, Cizre, Nusaybin, Gever’i yıkarken kardeşliğiniz neredeydi. Cenazelerimiz yerde sürüklenirken, kardeşliğiniz neredeydi? Biz sizin kardeşiniz değiliz, bu kirli zihniyetin kardeşi değiliz, kardeşliğimiz halklarladır. Faşist zihniyet ile hiçbir zaman kardeşlik yapmadık, bundan sonra da kardeşlik yapmayız” şeklinde konuştu.