HDP ve MHP'ye operasyon iddiası

HDP ve MHP'ye operasyon iddiası

İstanbul Avcılar'da HDP İlçe Binası'nda düzenlenen toplantıda partililere seslenen HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, AKP 'nin HDP ve MHP'nin baraj altında bırakılarak tasfiye edilmesinin amaçlandığını öne sürdü.

Aydoğan, Türkiye'de başkanlık, yarı başkanlık ve son dönemde partili cumhurbaşkanı modellerinin gündeme getirildiğini hatırlatarak  “Dünyada ilk kez başkanlık, yarı başkanlık veya partili cumhurbaşkanı sistemi Türkiye'de uygulanmayacak. Türkiye'de demokrasi ile buluşan bu sistemlerden herhangi birisinin tartışmaya açılması halinde görüş ve düşüncelerimizi söylememiz mümkündür. Ancak AKP ve saray tarafından getirilen, ortaya konulan model, bire bir tek kişinin elinde bütün yetkilerini kullandığı tamamen kendisine bağlı olduğu bir sistem, modeldir. 'Türk tipi' denilen bu model veya sistemine karşıyız. Önerimiz; yerelin güçlendirildiği bir demokrasi ile birlikte parlamenter sistem, modelin güçlendirilmesidir." dedi.

HDP'nin PKK ile ilişkilendirilmesinin yanlış olduğunu ifade eden Aydoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yani biz yokken de PKK vardı. AKP bu gerçeği en iyi bilendir. HDP milletvekillerini şiddet, terörle ilişkilendirip dokunulmazlarımızın kaldırılması üzerinden bir çalışma sürdürülüyor. HDP tehditle, terbiye edilmeye çalışıyor. Dokunulmazlıklar kalkarsa hakim, savcılara ifade vermek için gitmeyiz, gitmeyeceğiz. Çünkü dokunulmazlık adı altında sürdürülen çalışmalar öz itibariyle HDP'yi tasfiye etmek için konulmuştur.HDP aslında Türkiye için bir şanstır."