'Her kesimden destek alıyoruz'

'Her kesimden destek alıyoruz'

CHP Buca Belediye Başkan adayı Erhan Kılıç, parti içerisinde bir kırgınlık olmadığını ve tüm parti örgütünün kenetlendiğini ifade etti

Nil Kahramanoğlu/ İZMİR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Buca Belediye Başkan adayı Erhan Kılıç Yurt Gazetesi Ege Bölge Temsilciliği’ni ziyaret etti. Kılıç, Buca’ya dair açıklamalarda bulundu. 

Seçim öncesi son düzlükte olduklarını belirten Kılıç; “Şu anda parti içerisinde bir kırgınlık yok. Tüm örgüt kol kola girmiş durumda. 31 Mart’ta yapılacak seçimi kazanmaya yoğunlaşmış durumdayız. Her kesimden insanların desteğini alıyoruz. 31 Mart akşamı en az yüzde 55 oy alacağız” dedi.

‘BİR RÜZGAR YAKALADIK’
Buca’da ciddi bir rüzgar yakaladıklarını ifade eden Kılıç; “Çok olumlu tepkiler alıyoruz. Vatandaşlar özellikle yaşanılan ekonomik krizden dolayı ciddi olarak zor süreçler yaşıyorlar. Nihayetinde yerel yönetici adayıyım ama merkezi hükümetten bekleyeceklerini bizden talep ediyorlar. Sitemlerini, öfkelerini bir siyasiye aktarmak istiyorlar ve bunu da bizim aracılığımızla yapmak istiyorlar. En sık karşılaştığım sorulardan bir tanesi de; ‘Göreve geldiğinizde fiyatları düşürecek misin?’ ve bunu ciddi ciddi soruyorlar, istiyorlar. Özellikle genç olmamız, dinamik olmamız vatandaşta ciddi bir heyecan yaratıyor. Buca’da çok ciddi bir rüzgar yakaladık. Her kesimden insanların desteğini alıyoruz. 31 Mart akşamı en az yüzde 55 oy alacağız” şeklinde konuştu.
 

'TÜM SORUNLARI BİLİYORUZ’
Buca’ya yönelik projelerinden bahseden Kılıç; “Buca öğrencilerin yoğun olarak yaşadığı bir kent. Hem öğrenci açısından hem de genç nüfus açısından daha önde bu açıdan. Benim de öğrencilik hayatım Buca’da geçti ve burada yetiştim. ‘Bucalılık’ aidiyetini bu süreçte içime çok iyi bir şekilde sindirdim. O yüzden Bucalının her sorununu biliyoruz. Trafik sorunundan cezaevi sorununa kadar sosyo-kültürel alanların azlığı, sportif alanların yetersizliği, bunların hepsini biliyoruz ve yeterli hale gelmesi için elimizden geleni yapacağız. Her genci en az bir spor dalında faaliyet gösterecek hale getirmeye çalışacağız. Onun dışında kadınlarımıza yönelik projelerimiz var. Kadın kooperatifleri kurup kadın gerek evlerinde ürettikleri gerekse de belediye tesislerinde ürettikleri ürünleri direkt tüketiciyle buluşturarak hem tüketicinin uygun fiyatlı ürünler elde etmesine hem de kadınlarımızın aile bütçesine katkı sağlayacak istihdam alanları yaratacağız. Olimpik yüzme havuzu yapacağız. Onun haricinde Buca Metrosu var. Tunç Başkan’ın göreve gelir gelmez yapacağı proje olacak. Bittiğinde Buca’nın ulaşımına çok ciddi katkılar sunacak ve trafik sorunu büyük oranda rahatlatacak” dedi.

CUMHURİYET ÇOCUĞUYUM
Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (ADD) siyasi hayatını şekillendirmede etkili olduğunun altını çizen Kılıç; “ADD’de Şube Başkanlığı yaptım ve 15 yıldan beri de Genel Kurul delegeliği yapıyorum. Çok ciddi çalışmalarımız oldu. Buca’da gençlerimize Atatürk sevgisini ve devrimlerini aşılamak için, içlerine sindirmek için mücadele verdik. Atatürk’ün çok güzel bir sözü var; ‘Bütün ümidim gençliktedir’ diye, biz onu hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Ben Cumhuriyet çocuğuyum. Atatürk’ün açtığı aydınlık yolda muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için bıkmadan usanmadan çalışacağım. Bunu da gençlerle beraber gerçekleştireceğiz. Buca’dan başlayarak İzmir’e, İzmir’den başlayarak tüm Türkiye’ye Atatürk devrimlerini anlatacağız” diye konuştu.