Herkes seçimlere odaklanmışken Davutoğlu'ndan çarpıcı açıklama

Herkes seçimlere odaklanmışken Davutoğlu'ndan çarpıcı açıklama

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan "1946’dan bu yana çok partili demokrasi ne kadar kesintiye uğrarsa uğrasın sonunda milletimiz sandıkta iradesini ortaya koydu" dedi.

Türkiye'de 57 milyon 93 bin 985 seçmen sandık başında. 12 siyasi parti ile bağımsız adayların katıldığı seçimlerde 30 büyükşehir, 51 il, 519 büyükşehir ilçesi, 403 ilçe, 386 belde belediye başkanı ile 50 bin 236 muhtar belirlenecek. Oy sayma işlemi devam ederken eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan açıklama geldi. Davutoğlu, "1946’dan bu yana çok partili demokrasi ne kadar kesintiye uğrarsa uğrasın sonunda milletimiz sandıkta iradesini ortaya koydu. Şimdi hepimize düşen milletimizin iradesine saygı duyarak ortak aidiyet bilincimize sahip çıkmak" dedi. 

Kişisel Twitter adresinden açıklama yapan Davutoğlu şunları kaydetti: 

"1946’dan bu yana çok partili demokrasi ne kadar kesintiye uğrarsa uğrasın sonunda milletimiz sandıkta iradesini ortaya koydu. Bugün de yine genci yaşlısı milyonlarca vatandaşımız kanaatini oylarıyla ifade etti."

"Şimdi hepimize düşen milletimizin iradesine saygı duyarak ortak aidiyet bilincimize sahip çıkmak, ortak kader yolculuğumuza sağlam adımlarla devam etmektir."