HKP’den 1 Mayıs’ta Taksim çağrısı!

HKP’den 1 Mayıs’ta Taksim çağrısı!

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), her sene 1 Mayıs'ta yapılan yer tartışmalarına şimdiden bir açıklama yaparak Taksim’de olacaklarını duyurdu.

HKP’den yapılan açıklamada, “1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’nda olmak, Taksim Vatanı için direnmek HKP için bir değerdir, bir görevdir ve ne mutlu bizlere ki bu değer, bu görev HKP ile özdeşleşmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP)’den yapılan açıklama şöyle;

1 Mayıs Alanı Taksim’dir, Taksim Vatandır, Vatan Aşktır! Bu Vatan Aşkını haykırıyoruz tüm dünyaya: “1 Mayıs’ta 1 Mayıs Alanı Taksim’deyiz”

Vazgeçemeyiz 1 Mayıs Alanı Taksim’den. Taksim’i İşçi Sınıfının Vatanı bellemişsek, insan nasıl vazgeçebilir Vatanından? Nasıl terk edebilir vatanını? Vazgeçersen bu vatandan, savaşmazsan, mücadele etmezsen bu vatan için, bunun adı cesaretsizlik, yüreksizlik, korku olmaz mı?

Biz bu ülkede; “Vatan Aşkını söylemekten ve gereğini yapmaktan korkar hale gelmektense ölmeyi yeğleyen”, Kurtuluş Partilileriz diyorsak, ne olursa olsun bedeli, 1 Mayıs’ta Taksim’de oluruz.

Eğer diyorsak; “Cesaret Vatanına sahip olmayan, vatan yaptığı toprağı koruyamaz”, olanca gücümüzle kavgaya gireriz, kavgaya dalar, Taksim Vatanımızı kurtarırız.

Biz En Halkçı Halife Hz. Ali’nin; “Haksızlık karşısında boyun eğerseniz, hakkınızla birlikte onurunuzu da yitirirsiniz”, deyişini devrimci anlayışımız olarak kabul etmişsek, haksız, kanunsuz bir şekilde işçilere, emekçilere yasaklanan 1 Mayıs Alanı Taksim’i özgürleştirinceye kadar, o alanda İşçi Sınıfının Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nü, bayramımızı gönlümüzce kutlayıncaya kadar bu onur mücadelesinden vazgeçmeyiz.

Ve biz:

“Türkiye’de 1 Mayıs’ın Anavatanı ve kalbinin attığı yer Taksim’dir!

1977 senesinde Süper NATO’nun Türkiye Şubesi Kontrgerilla’nın alçakça bir saldırısı sonucunda 34 Şehit verdik, 1 Mayıs’ta.

Şehit kanlarımızla o alanın her karış toprağını suladık ve orayı 1 Mayıs’ın tartışılmaz ve vazgeçilmez namus bellediğimiz vatanı yaptık” diyorsak,

Zaferimizi avuçlarımızın içine alıncaya kadar, Taksim Şehitlerini mutlu, huzurlu uykularına kavuşturuncaya kadar, “avucunda güneşi taşıyan” HKP’liler olarak, Taksim mücadelesinden asla vazgeçmeyiz.

Kıbrıslı Şair Eleni Kyrıakou kaleme almış, 77 1 Mayıs’ının ardından:

“İstanbul’da Kana Boyanmış

Bir Mayıs

İşçilere ateş et

yığınlara

vur onları

kaplamak için sokakları

ceset ve yıkıntıyla

umudu karartmak için

İstanbul’un daracık sokaklarında

Türkiye’nin cılız analarının

göğsünden çekmek için sütü.

Ateş,

arka çıkmak için kıyıma.

Ateş et,

nehirler

vazgeçecek mi akmaktan?

kestane ağaçları çiçeklenmekten vazgeçecek mi?

Evlerimiz

taştan

yüreklerimiz

özgür türkülerden

vazgeçecek mi?

1 Mayıs 2019’da da vazgeçmeyeceğiz, İşçi Sınıfımızın kanıyla sulayarak vatan yaptığı Taksim Vatanından. Artık bizim için; “Bu, namustur Künyemize kazınmış”, namusumuz mücadelemizdir, kararlılığımızdır, halel getirtmeyiz.

Uğruna yaşamımızı adadığımız İnsanlığın Kurtuluş Bilimi, bu bilime olan inancımız, Şehitlerimize verdiğimiz sözümüz bize Vatanımızdan vazgeçmemeyi, Vatan için mücadele etmeyi, zalimler karşısında diz çökmemeyi emreder.

1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’nda olmak, Taksim Vatanı için direnmek HKP için bir değerdir, bir görevdir ve ne mutlu bizlere ki bu değer, bu görev HKP ile özdeşleşmiştir.

“Dünyada hiçbir güç de, hiçbir zorba da, hiçbir despot da bizim bu değerlerimizi zerre miktarda olsun aşındıramaz, sarsamaz… Sonunda mutlaka biz kazanacağız!”

Halkız, Haklıyız, Yeneceğiz!

Halkın Kurtuluş Partisi

Genel Merkezi