'HÜDA-PAR vakası ciddi bir skandaldır'

'HÜDA-PAR vakası ciddi bir skandaldır'

YSK'yı eleştiren DSP Genel Başkan Yardımcısı Karakülçe, "HÜDA-PAR vakası, ciddi bir skandaldır" dedi. Karükülçe, HÜDA-PAR'ın seçimlere katılmasının önünü AKP'nin açtığını da iddia etti.

 DSP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) HÜDA-PAR’ın seçimlere katılabileceği yönündeki kararını “skandal” olarak niteledi.

Selçuk Karakülçe, partisi DSP’nin gerekli tüm şartları yerine getirdiği halde seçime alınmadığını öne sürerek YSK’nın HÜDA-PAR kararını şu sözlerle eleştirdi: “HÜDA-PAR gibi bir partinin önce seçimlere giremeyeceği açıklanıyor. Daha sonra parti, sonucu biliyormuşçasına, bir gün önceden itiraz ediyor. Birkaç gün içerisinde itirazları sonuçlanıyor ve seçime katılmaya hak kazanıyorlar. Bu parti kurultay delegelerini de herhangi bir ilçe ve il kongresi ile seçmiş bir parti değil.”

‘YSK OYUNA GİDERKEN KURALI DEĞİŞTİRDİ’

“HÜDA-PAR vakası, ciddi bir skandaldır” ifadesini kullanan Karakülçe, HÜDA-PAR’ın önünü AK Parti’nin açtığını savundu. CHP de İYİ Parti’nin önünü açtığını belirten DSP Genel Başkan Yardımcısı Karakülçe, seçime girememe kriterlerinin baz alınması halinde HÜDA-PAR’ın da seçimlere girememesi gerektiğini iddia etti. Karakülçe, şöyle dedi:
“DSP için ‘ilçe kongrelerinde yapılmamış, eksik kongreleri var’ deniyor. Biz, bunların müracatlarını çoktan yaptık. Erken seçim ilan edilmeden önce bizim bütün seçim tarihleri için kararlarımız alınmıştı. Ama YSK, oyuna giderken kuralları değiştirdi. Yeni kurallar koydu. Herhangi bir evrak eksiğimiz olmamasına rağmen seçime giremiyoruz.”

Selçuk Karakülçe, 24 Haziran seçimlerine herhangi bir sol partinin giremediğini ileri sürerek, “DSP’den sonra sol bir düşünce iktidar olmadı. İşçi kardeşlerimiz Bülent Ecevit’in iktidarlığı döneminde o günkü ülke şartlarını bugünle kıyaslasınlar. O dönem yapılan güzel işlerin faturası DSP’liler ve gerçek solcular seçime sokulmayarak ödetilmek isteniyor” dedi