Hükümetten Reza Zarrab açıklaması: Şu ana kadar resmi bir talep gelmedi

Hükümetten Reza Zarrab açıklaması: Şu ana kadar resmi bir talep gelmedi

Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Kurtulmuş’un açıklamalarından satırbaşları:
Pakistan’ın acısını paylaşıyor yapılan saldırıyı kınıyoruz. Bu saldırı hiçbir mazeretle örtülebilecek bir mazeret değildir. Son zamanlarda terör acıları yaşayan milletimiz görmüştür ki terörün dini, ırkı yoktur
81 maddelik eylem planı ele alındı. Sur’da 3 bin Cizre’de 200 kişi istihdam edilecek. Operasyon nedeniyle kapanan Şırnak havaalanı açıldı. Sur ve Cizre’nin tarihi dokusuna özen gösteriyoruz. Tarihsel mirasımıza sahip çıkıyoruz. Ümit ediyorum ki bu şehirlerimizde hayat tümüyle normale dönecek.
AB ile uyum çalışmaları çerçevesinde, Meclis’teki tüm partiler siyasi etik komisyonu kuracak.
YENİ ANAYASA-BAŞKANLIK SİSTEMİ
Bu çok konuştuğumuz bir konu, yeni anayasa meselesi sadece AKP’nin boynunu borcu değildir. Yeni anayasa meselesi tüm partilerin sorumluluğudur. Dolayısıyla herkesi samimiyetle yeni anayasa yapma sorumluluğuna varması gerek. Hiç kimse bu sorumluluktan kaçamaz. Biz AKP olarak, diğer partilerle uzlaşı olmasını istiyoruz. Biz kendi açımızdan parti içinde tartıştığımız, olgunlaştırdığımız anayasa taslağımızı TBMM’ye sunar, bu taslağın TBMM’den geçmesi için gerekli çalışmayı yaparız. Her milletvekili kendi vicdanıyla anayasa taslağına oy verir. Bu sadece parlamentoda da yapılacak bir çalışma değil, topluma anlatabileceğimiz çoğulcu bir mantık da lazım.
Nasıl bir başkanlık sistemi olacağına ilişkin, parti içinde çalışmalar, tartışmalar yapılacak. Parti en sonunda net bir formu ortaya çıkaracak.
BRÜKSEL SALDIRISI VE SINIRDIŞI EDİLEN TERÖRİST
Çeşitli Avrupa ülkeleri ile Türkiye arasında bilgi alışverişi yapılıyor.
REZA ZARRAB’IN TUTUKLANMASI
Söz konusu dava, ABD’de başlamış olan hukuki bir süreçtir. Şu ana kadar söz konusu davayla ilgili bir talep Türkiye’ye aktarılmış değildir.
EĞİTEM-SEN BAŞKANI’NIN AÇIKLAMASI
Bu konuyu ilk kez duyuyorum. Memlekette bu kadar mesele varken bu konuyu tartışmayı uygun görmüyorum.
TÜRKİYE-RUSYA İLİŞKİLERİ
Ne Türkiye, ne de Rusya birbirini gözden çıkarır. 2-5 Şubat tarihleri arasında Rus uçaklarının uçuşu, o zaman yapılmamıştı. Şimdi Rus askeri heyetinin gelişi süreci onarma adına bir şeyler gösterebilir. Gelsinler bakalım, ne konuşulakcasa konuşulur.