'Hulusi Akar'ı emekli edin' talebinde sürpriz karar

'Hulusi Akar'ı emekli edin' talebinde sürpriz karar

FETÖ'nün Balyoz kumpası mağduru emekli Askeri Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, 2018'deki Yüksek Askeri Şura öncesi AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenmişti.

FETÖ'nün Balyoz kumpası mağduru emekli Askeri Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, 14 Haziran 2018'de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, dönemin Genelkurmay Başkanı bugünün Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın emekli edilmesini istemişti.

Üçok, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Sn. Cumhurbaşkanım,250 şehit verdiğimiz 15 Temmuz planlayıcısı iki generale beynim ve kalbim diyecek kadar FETÖ'den bihaber, her hareketi ile sizi,TC Devletini,Hükümetini zora koyan ve herkese dava açan Gnkur.Bşk HULUSİ AKAR'ı 2018 YAŞ'ında lütfen emekli edin."

AKAR’IN ŞİKAYETİYLE DAVA AÇILDI

Üçok'un, Erdoğan'a seslenerek Hulusi Akar'ı emekli edin çağrısına, Akar şikayetçi oldu.

Üçok'un ifadelerine, Akar'ın onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil isnat ettiği iddia edilerek, dava açıldı. Ahmet Zeki Üçok’un, 9 Nisan 2019 tarihinde düzenlenen iddianameyle "Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret" suçlamasıyla cezalandırılması istenildi.

MAHKEME ÜÇOK’A BERAAT KARARI VERDİ

Ancak, iddianamenin gönderildiği Ankara 14. Asliye Ceza Mahkemesi ise, duruşma günü dahi vermeden, tensiple birlikte Ahmet Zeki Üçok'un beraatine hükmetti.

Mahkeme kararında şu ifadeleri kullandı:

"Sanığın Twitter hesabından sarf edildiği paylaşılan sözlerin yerleşik Yargıtay kararları, AİHS ve uygulamalarına göre de, Anayasanın 26. maddesinde yer alan 'Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir.' kapsamında ifade ve düşünce özgürlüğü kapsamında korunması gereken kişisel değer yargısı niteliğinde değerlendirilmesi gerektiğinden kullanılan bu ifadelerin eleştiri sınırları da aşmadığı, sözlerin içerik itibariyle kişisel haklara saldırı niteliğinde hakaret sözlerini oluşturmadığı ve hakaret kastının bulunmadığı, bu şekliyle atılı suçun unsurları itibariyle oluşmadığı sonuç ve vicdani kanaatine varılarak sanığın CMK'nın 223/2-a maddesi uyarınca beraatine karar vermek gerektiğinden..."