Hürriyet'ten HDP soslu yalan haber: Ekrem İmamoğlu isyan etti

Hürriyet'ten HDP soslu yalan haber: Ekrem İmamoğlu isyan etti

Demirören Grubu’na ait Hürriyet, CNN Türk ve Posta, HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli’nin kullanmadığı ifadeleri başlığa çekerek haber yaptı. Ekrem İmamoğlu, "Yok böyle bir cümlesi ya! Ayıptır, yazıktır, günahtır! Utanın!" dedi.

Demirören Medya Grubu’na ait olan Hürriyet ve Posta gazetesinin internet siteleri ile cnnturk.com'a tepki gösteren Ekrem İmamoğlu “Söylenmemiş sözleri, söylenmiş gibi manşet yapan Hürriyet Gazetesi ve CNN Türk internet sitesini derhal bu yalan habere son vermeye ve özür dilemeye davet ediyorum.” dedi.

”HDP Eş Genel Başkanı Temelli’den açık açık itiraf ve tehdit: İstanbul ve Ankara’yı İmamoğlu ve Yavaş değil HDP yönetecek” başlığıyla aynı anda Demirören Medya Grubu’na ait kanallardan verilen haberin içinde bu yönde bir ifade yer almaması çok sayıda kişinin tepkisine neden oldu. Temelli’nin geçen günlerde katıldığı programda 31 Mart yerel seçimi için muhalefetin Ankara ve İstanbul adaylarına yönelik, HDP’li seçmenlerin rolüne dikkat çekerek kullandığı ve çarpıtılan ifadeleri şöyle:

“Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP’lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz. O da işte bizim gücümüzdür. Ekrem İmamoğlu seçilmişse bilecek ki o kentte yaşayan 3 milyon Kürt’ün oyuyla seçilmiştir. Kürtlere rağmen siyaset yapamayacağını bilecektir. Yapmaya çabalarsa zaten siyaseten bir karşılığı olmayacaktır.”

İMAMOĞLU TEPKİ GÖSTERDİ

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Hürriyet Gazetesi'nin haberine, katıldığı ''Mardinliler Vakfı Buluşması''nda yanıt verdi.

''Tarzım değil ama burada paylaşacağım'' diyen İmamoğlu, ''Bu Hürriyet Gazetesi. 'HDP yönetecek' diye manşet atmışlar. 'HDP Yönetecek'! Bunu kim demiş? HDP'nin eş başkanı söylemiş! Söylememiş adam öyle bir şey ya, söylememiş! Yok böyle bir laf ya! Nereden çıktı yalan haberi manşete taşımak? Hürriyet Gazetesine yakışır mı?

Aynı şey, CNN Türk. 'Sezai Temelli: İstanbul ve Ankara İmamoğlu ile başlayıp HDP yönetecek!' Yok böyle bir cümlesi ya! Ayıptır, yazıktır, günahtır! Utanın! Düzeltin kendinizi. Bu yalan haberi yapmaktan dolayı, milletin zihninde, kalbinde, vicdanında mahkum olmak istemiyorsanız bu haberi düzeltin kardeşim.

Yoksa bu zihin sizi yargılar. 3-4 kanalda ortak haber yapmalar, vesaireler… Ne ortaklıkları var, ben bilmem! Sizin o iki üç tuşa basarak yazdığınız haberler, vitrine koyduğunuz işler mişler, bizi yolumuzdan vazgeçiremez. 'Hadi oradan' deriz. Hadi işinize bakın, hadi oradan! Dalga geçer millet sizinle'' sözleriyle tepkisini ortaya koydu.