Hüseyin Tarkan CHP Çukurova'ya aday

Hüseyin Tarkan CHP Çukurova'ya aday

Hüseyin Tarkan, CHP Çukurova Gençlik Kolları Başkanlığı için adaylığını açıkladı.

CHP’li Hüseyin Tarkan adaylığını böyle duyurdu:

Memleketimiz çok kritik bir süreçten geçiyor. Cumhuriyetimiz, son 15 yılı çok ağır geçen yıkıcı bir saldırı altında. Bu saldırıdan hem kamu kaynakları ve devletin kurumları payını alıyor; hem de aydınlanmacı, bağımsızlıkçı ve antiemperyalist kurucu akıl… Her gelen gün, hayati bir mücadeleye davet ediyor bizleri. Bundan sonra atacağımız adımlar, ya memleketin kurtuluşunu getirecek, ya da yuvarlanmakta olduğumuz uçuruma biraz daha yaklaştıracak halkımızı. 

2019 yılı memleketimiz için çok kritik bir yıl olacak dostlar. Eğer daha erken bir tarihe alınmazsa; hem genel seçimler ve “başkanlık” seçimleri, hem de yerel seçimlerin bu tarihte yapılması planlanıyor. Bu da demek oluyor ki partimiz Cumhuriyet Halk Partisi, halkımız, memleketimiz ve geleceğimiz için sorumluluk alacağı en önemli seçim süreçlerinden birine hazırlanıyor. Bu süreç -hiç ifade etmek istemesek bile- cumhuriyetimizin tüm kurucu değerlerinin, tüm kazanımlarımızın elimizden sökülüp alınabileceği bir hale evrilebilir. Dolayısıyla memleketimiz ve geleceğimiz için önümüzde tek hedef var, önümüzdeki seçimlerden zaferle çıkacak örgütlülüğü ve enerjiyi yaratarak, 2019’u kazanmak!

Partimiz Cumhuriyet Halk Partisi, memleketin ihtiyaç duyduğu bu örgütlülüğü, enerjiyi ve zaferi örebilcek olan biricik güçtür. Cumhuriyet Halk Partisi Gençliği de bu biricik gücün dinamosu, iradesi, bugün ve yakın gelecekteki aklıdır. Bizler, partimize ve memleketimize bu bilinçle sarılan bir partili aklın parçasıyız. Böyle bir aklın, iradenin ve örgütlülüğün parçası olmaktan, gurur duyuyoruz.

Köklerimiz bu topraktadır, geleceğimiz de bu topraklarda filizlenecek. Bizler “Hürriyet Kahramanı” Resneli Niyazi’nin, işgalci emperyaliste ilk kurşunu sıkan “Gazeteci” Hasan Tahsin’in, Adana Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti Reisi “Gazeteci” Ahmet Remzi Bey’in, “Adana Köylüsü” Emine Bacı’nın, 23 yaşında gerici yobazlar tarafından katledilen “Öğretmen Asteğmen” Kubilay’ın, “Köy Enstitüleri’nin Kurucuları” Hasan Ali Yücel’in, İsmail Hakkı Tonguç’un, “tam bağımsızlık” uğruna gözünü kırpmadan can veren Denizler’in,  “toprak işleyenin, su kullananındır” diyen Karaoğlan Ecevit’in, 17 yaşında yaşı büyütülerek asılan Erdal Eren’in, hain tuzaklarda katledilen memleket aydınlarının, Abdi İpekçi’nin, Onat Kutlar’ın, Turan Dursun’un, Uğur Mumcu’nun, Necip Hablemitoğlu’nun kardeşleriyiz. Yerli ve milli değer arayanların bakacağı tek şey, bu kahramanların mirasıdır.

Adlarını saydığımız ve sayamadığımız O kahramanların ortak yönü, memleketlerini, halklarını, özgürlüğü ve bağımsızlığı kendi canlarından kıymetli bulmalarıydı. Bir ortak özellikleri daha vardı Onlar’ın, mücadeleye atıldıklarında hepsi genç, 20’li yaşlarındaydı. Ve maalesef pek çoğu katledildiklerinde de o yaşlardaydı.

Bir genç kahraman daha var, adını anmadan adım atmadığımız:

Henüz 35’inde Kolordu Komutanı, 39’unda Meclis Başkanı ve Başkomutan, 41’inde Mareşal, 42’sinde bir ülkenin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk! O Büyük Kahraman’ın evlatlarıyız bizler!

İşte bu kahramanların davalarının mirasçısı olmanın bilinci ve gururuyla, büyük bir saldırı altındaki memlekete daha fazla sahip çıkabilmek için, önemli bir göreve talip oluyoruz. Bu saldırıyı bertaraf edecek olan tek odağa, Partimiz Cumhuriyet Halk Partisi’ne güç katmak için; memleketimize sahip çıkacak aklın parçası olmak için; gençliğin iradesini daha da kuvvetlendirebilmek için, Cumhuriyet Halk Partisi Çukurova İlçe Örgütü Gençlik Kolları Yönetimi’ne aday oluyoruz.

Bu onurlu göreve talip olan arkadaşlarım adına; yüreği memleket ve bağımsızlık aşkıyla çarpan, partili partisiz tüm Çukurovalı gençleri birlikte mücadele etmeye, memleketin geleceği için sorumluluk almaya çağırıyorum. Sözlerimizden asla karamsar olduğumuz sonucu çıkmasın. Gençliğe ve halkımıza güvenimiz tam. Eminiz; yurttaşlık bilinci içinde hep birlikte çalışacağız, hep birlikte kazanacağız.

“Bütün ümidim gençliktedir” diyen, Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere emanet eden Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleri, rehberimiz olacaktır:

“Yalnız tek bir şeye ihtiyacımız vardır, çalışkan olmak.”