İBB avlusunda 1 Mayıs kutlaması

İBB avlusunda 1 Mayıs kutlaması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkarı Ekrem İmamoğlu, İBB çalışanlarının 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı.

Yurt Haber Merkezi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane'deki merkez binanın dış avlusunda çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günlerini kutladı. ''Mini 1 Mayıs'' kutlaması havasında geçen etkinlikte konuşan İmamoğlu, ''günün özetini'' Yunus Emre'nin sözleriyle yaptı: "Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz." 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı'nın Saraçhane'deki merkez binası, tarihi günlerinden birini yaşadı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, daha önceden çağrısını ve davetini yaptığı, ''1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü buluşması'' etkinliğini merkez bina dış avlusunda gerçekleştirdi. Mesai saatinin bitimiyle birlikte İBB avlusu çalışanlar, sendika temsilcileri, üyeleri ve vatandaşlarca doldurulmaya başladı. Avluya kurulan platformda, ''Daha adil bir İstanbul için-! Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlu Olsun'' ibaresi yer aldı. Alana toplanan yaklaşık 2 bin kişi, İmamoğlu'nu şarkılar ve 1 Mayıs Marşı eşliğinde bekledi. 

'EMEKÇİNİN NE HİSSETTİĞİNİ BİLİRİM'

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan İmamoğlu, 1 Mayıs'ın tüm dünyada işçilerin, emekçilerin bayramı olarak kutlandığını belirtti. ''Hakça paylaşmanın mutlak olması, insanların huzuru için mutlak şarttır'' diyen İmamoğlu, ''Ülkemizdeki sıkıntıların çözümü noktasında her birimiz sorumluyuz. Ben, hayatım boyunca işveren oldum, iş ve istihdam sağladım. Bunun onurunu yaşarken şunu ifade edeyim. Bir insanın ekmeğini sunmak, onun evine helalinden aşını yollamanın gururunu yaşamış birisiyim. Ama aynı zamanda emekçinin ne hissettiğini bilen birisiyim. Çünkü iş yaşamımdan önceki ne mutlu ki alın teri döken insanlarla büyüdüm. Emekçi olarak büyümenin, sonradan işveren olmanın bana büyük katkısı olmuştur'' şeklinde konuştu. 

'KENDİNİZİ KURUMUNUZA ADAYIN'

Beylikdüzü Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde çalışanlarıyla, ''Emeğinizi, size ekmeğinizi veren kuruma verin'' paylaşımında bulunduğunu vurgulayan İmamoğlu, şunları söyledi: ''Kendinizi kurumunuza adayın. Adarsanız, aldığınız maaşınızın karşılığını vermiş olursunuz. Benim bütün çalışma arkadaşlarımdan istediğim şey bu olmuştur. Bizimle çalışmak, benim şahsıma hizmet etmek asla değildir. Zaten zihninde benim şahsıma hizmet etme fikrini koyan birisi varsa, yanlış yoldadır. Ben ki, şu anda İBB Başkanıyım. Burada çalışan arkadaşıma, her bir ferdin kendisini milletine adamasının, kendi emeğini bu şehre harcamasının mutlak şart olduğunu duyurdum. Dolayısıyla emeği ile var olan her arkadaşımızın haklarını korumak, en iyi şekilde alma konusunda her zaman yanlarında olacağımı ve her zaman onlarla beraber mücadele edeceğime bir belediye başkanı olarak söz veriyorum. Sizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayacağım.''

'İBB'DE ÇALIŞAN HERKES ALIN TERİNİ BU ŞEHRİN HAYATINA SUNMALIDIR'

Ülkemizin bugünkü koşullarında çalışanların olduğu kadar çalışamayanların da haklarını aramasının çok önemli olduğunu ifade eden İmamoğlu, ''Türkiye, son yıllardaki en önemli işsizlik rakamlarına erişmiş durumda. Emekçilerin ekmeğine sahip olmanın telaşını yaşarken, 'Acaba işsiz mi kalırım?' diye sıkıntısını da çektiğini görüyorum. İBB'de çalışan on binlerce insanın ekmeğini, bu ülkeyi yönetenler veya ben başta olmak üzere bu belediyeyi yönetenler vermiyor. Hiç kimse hiç kimsenin ekmeğini veren değildir. Bu şehre hizmet eden insanların ekmeğini yine bu millet sizlere veriyor. Dolayısıyla biz şunu mutlaka ararız: Bu şehre hizmet edin. Bu şehrin size verdiği maaşlarınızın karşılığını, emeğinizi son damlasına kadar harcayarak verin. Zira bu şehirde yaşayan insanların ancak böyle helalliğini alırsınız. Ben sürece böyle bakıyorum. Başka türlü bakanların yanıldıklarını da onlara mutlaka ispat edeceğim. Çünkü Türkiye'de bir algı yaratılmak isteniyor. Sanki birileri cebinden insanların maaşını dağıtırmışçasına insanlardan hak hukuk arayışına giriyor olabilirler. Asla böyle bir şey yok. O bakımdan İBB'de çalışan herkes, alın terini ve emeğini bu şehrin hayatına sunmalıdır'' dedi. 

'HAKLARINIZIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM'

İmamoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''1 Mayıs İşçe Bayramı'nda yarın törenler var. Bayramda mesajların en sıhhatli en gür şekliyle verildiği eğlenceye ve dayanışmaya kol kola dönüştüğü bir gün olmasını istiyor, 1 Mayıs'ın emeğin ve dayanışmanın günü olmasını diliyorum. İBB'nin avlusundayken, burada çalışırken 15 Temmuz'da haince yapılan darbe girişiminde burada yaşamını kaybeden çalışanlarımıza ve vatandaşlarımıza da rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Türkiye'de çalışan emekçiler, tüm toplumsal süreçlere de duyarlı olmalılar. Hak ve hukuk arayışında haklının ve hukuk arayışında olanın yanında olmasını bilmeleri gerekir. Aksi taktirde 'Bugün sana yarın bana' misali, bir şekilde dönemin dönemden hesap sorduğu süreçler, bu ülkede ne yazık ki hepimizi sıkıntıya sokar. Hak, hukuk ve adalet kavramlarına hayatı boyunca inanmış, hak yememeye itina göstermiş, kimseye de hakkını yedirmemeye itina göstermiş birisi olarak, sizlerin haklarının her zaman takipçisi olacağımı duyuruyorum. Bugünün özeti Yunus Emre'nin şu sözünde çok derinden saklıdır. 'Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz.' Adilce paylaşmanın ve milletçe asla bölünmemenin günlerinde yaşamak dileğiyle tekrar 1 Mayıs bayramınız kutlu olsun diyorum. Yarın Bakırköy'de buluşmak üzere…''