İBB eliyle 'Binali Yıldırım' manipülasyonu devam ediyor!

İBB eliyle 'Binali Yıldırım' manipülasyonu devam ediyor!

İstanbul'da seçimi CHP'ye kaybeden AKP, İstanbul Büyükşehir Belediyesi eliyle 'Binali Yıldırım' manipülasyonuna devam ediyor.

31 Mart seçimlerinde oy sayımının tamamlanması üzerine CHP adayı Ekrem İmamoğlu yeni İBB Başkanı seçilse de AKP, İstanbul’da seçimlerden bir gün sonra dahi “Hizmet belediyeciliği kazandı. Teşekkürler İstanbul” yazılı pankartları asmaya devam ediyor.

İstanbul’un çeşitli yerlerinde görülen pankartlar, Kadıköy İlçe Seçim Kurulu’nun yanındaki panolara da asıldı. AKP’lilerin pankartları asmak için gece saatlerini seçmesi dikkat çekti.

Birgün'den Anıl Karaca'nın haberine göre; Kadıköy İlçe Seçim Kurulu önünde bekleyişlerini sürdüren CHP’liler de duruma tepkili. CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin, BirGün’e yaptığı açıklamada seçim kurulları önündeki bekleyişlerini sürdüreceklerini ifade ederek “Gördüğümüz tablo şu ki, hala seçimin sonucu Binali Yıldırım lehine çıkmış gibi İstanbullulara teşekkür eden pankartlar asıyorlar,” dedi.

Narin, “Hala kazandık diyen bir zihniyet var. AA’nın ve YSK’nin açıklamalarına göre Ekrem İmamoğlu seçimi kazandı. Bu reklamları asanlar başka bir dünyada yaşıyor. Türkiye’de değiller. Ekrem İmamoğlu İstanbul halkı tarafından seçilmiştir. Seçim sonucu bellidir. İmamoğlu mazbatayı alıp İstanbul’u yönetecektir,” açıklamasında bulundu.

İBB eliyle 'Binali Yıldırım' manipülasyonu devam ediyor!