İki lidere Erdoğan'a hakaretten fezleke

İki lidere Erdoğan'a hakaretten fezleke

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan fezleke hazırlayarak, TBMM’ye iletilmek üzere Adalet Bakanlığına gönderdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan fezleke hazırlayarak, TBMM'ye iletilmek üzere Adalet Bakanlığına gönderdi.
Ankara Başsavcılığınca hazırlanan fezlekede, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, 27 Şubat 2016 tarihinde partisinin Mersin Mitinginde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yönelik olarak “…İslam halifesi olmak istiyorsan itirazımız yok olabilirsin. Ama hırsızdan halife olmaz dedik. Adaletsiz olandan halife olmaz” dediği belirtildi. Fezlekede, Demirtaş'ın düşünce açıklaması sınırlarını aştığı öne sürülen bu sözlerinin aşağılama ve küçük düşürücü nitelikte olduğu belirtilerek, bu nedenle Cumhurbaşkanına hakaret suçunun işlendiği belirtildi. Fezlekede Demirtaş'ın dokunulmazlığının kaldırılması talep edildi.
SAPIK TARTIŞMASI
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki fezlekede ise, Kılıçdaroğlu'nun 7 Nisan tarihinde Türk Tabipler Birliğini ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, “… ‘Dolmabahçe'de oturup Kadıköy'den gelen vapurlardaki kadınlara bakıyorum, kızlara bakıyorum' demek nedir? Sapıklık değil mi bu? Türkçesini söyleyeyim bunun adı cinsel sapıklıktır… Şimdi ben o diktatör bozuntusuna seslenmek istiyorum…” sözlerini kullandığı ifade edildi. Soruşturmanın, Erdoğan'ın avukatının şikayeti üzerine başlatıldığı ifade edilen fezlekede, Kılıçdaroğlu hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan yargılama yapılabilmesi için dokunulmazlığının kaldırılması istendi. Hazırlanan fezleke TBMM Başkanlığına gönderilmek üzere Adalet Bakanlığına gönderildi. Dokunulmazlıklarının kaldırılması halinde, iki lider hakkında, “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açılacak.