İlahiyatçı yazar: TAMAM denmesi gerekiyor aksi halde...

İlahiyatçı yazar: TAMAM denmesi gerekiyor aksi halde...

24 Haziran seçimlerini değerlendiren yazar İhsan Eliaçık, son seçim olmaması için seçimlerde 'TAMAM' demek gerektiğini vurguladı. Eliaçık, seçimlerin önemini, 'Bir daha seçim olmayabilir, bir daha 'Yeryüzü Sofraları' kurulmayabilir, bir daha halkın önüne sandık gelmeyebilir, ülke Suriye, Irak, Libya gibi olabilir' dedi.

Birgün'den Zeynep Kuray'ın haberine göre Eliaçık, HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın kampanya sürecini hapishanede geçirmesinin büyük adaletsizlik olduğunu ifade etti.
Demirtaş'ın derhal serbest bırakılması gerektiğinin altını çizen Eliaçık, "Rakibin cezaevinde, sen çıkmışın alanlarda onun hakkında konuşuyorsun. Dünyanın neresine gidilirse gidilsin bu duruma haksızlık denir. Bu nedenle Selahattin Demirtaş derhal serbest bırakılmalı ve bunun gerçekleşmesi için tüm muhalefetteki partilerin bu taleple deklarasyon yayınlaması lazım" dedi.

'TEK ADAM REJİMİNE DOĞRU GİDİYORUZ'

Eliaçık, 24 Haziran seçiminin önemini, "Bir daha seçim olmayabilir, bir daha 'Yeryüzü Sofraları' kurulmayabilir, bir daha halkın önüne sandık gelmeyebilir, ülke Suriye, Irak, Libya gibi olabilir" diyerek özetledi.
Azerbaycan'da, Türkmenistan'da tek adam rejimin olduğuna ve bu tek adamın her seçimde yüzde 95 kazandığına dikkat çeken Eliaçık, "Öyle bir ülkeye doğru gidiyoruz. Bunun olmaması için bu seçimlerde 'TAMAM' denmesi gerekiyor" dedi.