İmamoğlu 1 Mayıs Mitingi'nde: Alın terinizin, emeğinizin bayramı kutlu olsun

İmamoğlu 1 Mayıs Mitingi'nde: Alın terinizin, emeğinizin bayramı kutlu olsun

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bakırköy'de gerçekleştirilen 1 Mayıs Mitingi'ne, eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte katıldı. Ellerinde Türk bayraklarıyla platforma çıkan İmamoğlu çifti, katılımcılardan büyük alkış aldı. ''Benim katıldığım onuncu 1 Mayıs'' diyen İmamoğlu, ''Tadını aldığım için mutlaka katılalım, birbirimizi hissedelim ve burada başka bir şey aramaya gerek yok. Burası birleşme, paylaşma, bölüşmenin hissedildiği yer. O bakımdan çok mutluyum'' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte 14.15 sıralarında Bakırıköy'deki 1 Mayıs miting alanına giriş yaptı. İmamoğlu'nu gören yurttaşlar, bir anda bariyerlere doğru koşmaya başladı.

Bir yurttaşın, ''Adamım ya'' diyerek İmamoğlu'na seslenmesi gülüşmelere yol açtı. Tellerin arasından kendisine uzatılan ellere tek tek dokunan İmamoğlu, bir çocuğun parmaklıklardan uzanan elini öptü. İmamoğlu, platform yakınında CHP milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu tarafından karşılandı. İmamoğlu'nun alana geldiği anons edilince büyük bir alkış koptu ve ''Ekrem Başkan'' tezahüratı yapıldı. İmamoğlu çifti, ellerinde Türk bayraklarıyla platforma çıkınca alandaki coşku daha da arttı.

Eşi Dilek İmamoğlu'nun ellerini havaya kaldıran ve öpen İBB Başkanı, kendisine sevgi gösterilerinde bulunan katılımcıları selamladı. İmamoğlu, ''Yaşasın 1 Mayıs'' sloganını da katılımcılarla birlikte attı. 

'HEPİNİZİ ÇOK SEVİYORUM'

İmamoğlu, 1 Mayıs'ı kutlamak için alanı dolduran yüzbinlere, şu konuşmayı yaptı:

''Alın terinizin, emeğinizin bayramı kutlu olsun. Şu anda sizinle bir arada olmaktan ötürü çok mutluyum. 1 Mayıs'ın tadını almış bir kardeşinizim. İnşallah şehrimizde 1 Mayıs'ı, doya doya, özgürce, mutlu bir biçimde, hep birlikte bir arada olduğumuz günlerde kutlamak dileğiyle, hepinizi çok seviyorum. Emeğinizin karşılığını aldığınız günlerde, hep birlikte olmak dileğiyle, hepinizi kucaklıyorum. Bugün hayatınızı kaybeden kardeşlerime de Allah'tan rahmet diliyorum. Hepinizi çok seviyorum. Bayramınız kutlu olsun.''

'OLMASI GEREKENİ YAPTIM'

Platformdan inen İmamoğlu, kendisini çevreleyen yurttaşların ''selfie'' taleplerini geri çevirmedi. İmamoğlu, basın mensuplarının, İBB Başkanı olarak 1 Mayıs kutlamalarına katılmasına ilişkin sorusuna, ''Olması gerekeni yaptım aslında, özellik olarak değil, olması gereken. Bugüne kadar katılınmaması doğru değil. Emek adına bir yerde adım atılıyorsa, kim olduğuna bakmaksızın yanında oluruz, olmalıyız, ders çıkarmalıyız, emekçinin sesini duymalıyız. Ne yapacağımızı duymalıyız. O bakımdan, bir de bu bir bayram, kutlama. Benim katıldığım onuncu 1 Mayıs. Tadını aldığım için mutlaka katılalım, birbirimizi hissedelim ve burada başka bir şey aramaya gerek yok. Burası birleşme, paylaşma, bölüşmenin hissedildiği yer. O bakımdan çok mutluyum. Nice 1 Mayıslara daha iyi koşullarda, daha doğru yerlerde... Ben, 5 yıl belediye başkanlığı yaptığım Beylikdüzü'nde her 1 Mayıs'tan bir gün önce işçi ve memurlarımla kutlama yapıyordum. Dün, İBB'de yaptık, ilkti. Belki çalışanlar bunu tam anlayamamış olabilir ama zaman geçtikçe çok sevecekler ve göreceksiniz. On binlerce çalışanımızla, 30 Nisan'da ve 1 Mayıs'ta da alanlarda kutlayacağız. Bu bayramın anlamına uygun şekilde kutlandığı her an çok kutsal ve çok önemlidir'' yanıtını verdi. 

'İSTANBUL'UN UMUDU EKREM İMAMOĞLU'

İmamoğlu, alandan ayrılırken de kendisine bariyer arkasından sevgi gösterisinde bulunan yurttaşla selamlaşmayı sürdürdü. İmamoğlu, kendisine uzatılan yüzlerce eli sıktı. Bu sırada birbirinden ilginç görüntüler objektiflere yansıdı. Bir yurttaş, İmamoğlu'na, ''Eşim, eğer görürsen iki gözümün çiçeğine selam söyle demişti. İki gözümüzün çiçeğisiniz'' şeklinde iltifat etti. İmamoğlu, yurttaşın sözlerini gülümseyerek ve teşekkür ederek karşıladı. Yurttaşlar, İmamoğlu'na yönelik, ''Gençliğin gururu İmamoğlu'' ve ''Sen gözümün nuru, tükenmiş İstanbul'un umudu, Ekrem İmamoğlu'' tezahüratlarını attı. Bir yurttaş da ''Her şey seninle güzel Başkanım'' sözleriyle İmamoğlu'na sevgisini belli etti.