İmamoğlu için İstanbul’da çalışan Soyer: Hedefimiz ülke sorumluluğu

İmamoğlu için İstanbul’da çalışan Soyer: Hedefimiz ülke sorumluluğu

23 Haziran'da yenilenecek seçimde İstanbul'un seçilmiş başkanı Ekrem İmamoğlu için çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, “İzmir sadece İzmir’den ibaret değil. Türkiye’nin umudu. Hiç kimsenin o umuda toz kondurmasına izin vermem. Hikayenin değiştiğini Türkiye görecek" dedi.

Başkan olduktan sonra omuzlarındaki yükün arttığını söyleyen Tunç Soyer, “Çok makul ve mütevazı talepleri var insanların. Bunları yerine getirdikçe mutlu oluyorlar. Odağımız yukarı mahalleler, arka sokaklar. Bu odak için çalıştıkça hikâyenin değiştiğini tüm Türkiye görecek” dedi ve 5 yıl sonra İzmir’in Türkiye için önder olacağını söyledi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, değişimin önce Büyükşehir Belediyesinden başlayacağını belirten Soyer, “Önce bizim bu memleketin sorumluluğunu üstlenmeye hazır hale gelmemiz gerek” diye konuştu. İzmirlilere “Her şey çok şeker olacak” mesajı verdi.

'YÜRÜMEYE DEVAM'
AKP ve MHP'nin baskısıyla YSK tarafından iptal edilen ve 23 Haziran'a ertelenen İstanbul seçimleriyle ilgili ise Soyer, "Her şey çok şeker olacak çünkü ilahi adalet diye bir şey varsa, insanların vicdanı diye bir şey varsa bu yapılanı kimsenin içine sindirmesi, kabullenmesi mümkün değil. Mutlaka hak yerini bulur ve Ekrem Bey gasp edilen, elinden alınan o mazbatayı tekrar alır. Biz buna inandığımız için elimizden ne geliyorsa yapacağız" ifadelerini kullandı.