İmamoğlu: Kazananın kim olduğunu gösterdim

İmamoğlu: Kazananın kim olduğunu gösterdim

İstanbul’da seçimi kazanan CHP İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilk iş olarak ailesiyle birlikte Anıtkabir’e gitti. İmamoğlu'nun Anıtkabir özel defterini 'İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı' sıfatıyla imzalamasının ardından AKP'den eleştiriler de peş peşe geldi. İmamoğlu ise imzayı neden öyle attığına açıklık getirdi.

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP'li Ekrem İmamoğlu dün Ankara'ya gitti. İmamoğlu'nun Ankara'daki ilk adresi Anıtkabir oldu. İmamoğlu, Anıtkabir'de sevgi gösterileri ile karşılandı.

Eşi ve çocuklarıyla birlikte Atatürk'ün mozolesine çelenk koyan ve dua eden Ekrem İmamoğlu, Anıtkabir özel defterini 'Ekrem İmamoğlu-İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı' diye imzaladı.

‘ÖYLE İMZALADIM ÇÜNKÜ…'

İmamoğlu, Anıtkabir'in ardından gittiği CHP Genel Merkezi'nde, ‘Anıtkabir özel defterini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak imzalaması'nın gerekçesini şöyle açıkladı:

“YSK'nın açıkladığı bir karar var, bizim elimizde veriler var. İnancımız bu yönde. Bu şekilde davranmayı istemezdim ama İstanbul'un her köşesine 3 gündür afiş asan anlayışa, gerçek kazananın kim olduğunu göstermek için onu yazdım. İnancım da bu yöndedir. Mazbatayı da bekliyorum.”